Arutelu:Clavinet

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Kas jätta artikli pealkirjaks Clavinet ja linkida ta sellisena ka inglise vikisse? Äkki tohib seda nime eestindada ja kirjutada näiteks klavinett? Kuigi jah, kui uskuda inglise vikit, siis tootis seda vaid üks firma, seega saab Clavineti vaadata ka kui lihtsalt tootenimetust ja siis peaks jätma nii, kuis on. Adeliine 28. märts 2008, kell 15:42 (UTC)

Ma arvan ka, et seda ei ole mõtet eestindada. Ka teistes vikides on nimi sama --Tiuks 6. aprill 2008, kell 22:11 (UTC)
Clavinet on tegelikult elektrofon, vaata Muusikainstrumentide loend. Tegin selle inglise viki loendite järgi. Klahvpill võib jääda, sest see saab ka elektrooniline olla. Inglise viki Electric piano peaks käima hoopis suguluspillide reale. --Tiuks 6. aprill 2008, kell 22:32 (UTC)
Palun uuri en:Electrophone ja täienda meie artiklit. Lõpus on kirjas, et uuesti klassifitseeritakse elektrikitarr kordofoniks. See tähendab, et Clavinet on ka kordofon. Vaatasin inglise viki ajalugu, et äkki on muudetud aga seal loendis (en:Keyboard instrument) on Electric piano kordofon ja selle alla kuuluvad Clavinet, Pianet jne. Arvatavasti panin ise nad elektrofonide alla, sest algselt ju liigitati nii. Kas siis tuleb muusikainstrumentide loendis viia need kordofonide alla? --Tiuks 7. aprill 2008, kell 23:49 (UTC)
Sellepärast ma paningi ta alguses kordofoniks, et ma arvasin, et elektrofonid on ainult need, millel heli tekitatakse elektrooniliselt. Siis ma vaatasin elektrofoni definitsiooni, kus on sisse arvatud ka elektriliselt võimendatud pillid, ja muutsin ära. Inglise vikis on aga kirjas, et kaasajal peetakse elektrofonideks ainult tõesti heli elektrooniliselt tekitajaid, mitte võimendusega pille (elektrikitarr, clavinet jne). Minumeelest peaks elektrofoni artiklis olema kirjas, kuidas see kategooria alguses oli määratud ja kuidas on nüüd. Ja pillide artiklites võiks uuema arusaamise järgi liigitada. Adeliine 8. aprill 2008, kell 14:13 (UTC)
Jah, teeme uuema süsteemi järgi ja see oleks loogilisem ka. Parandan loendis ära. --Tiuks 8. aprill 2008, kell 23:13 (UTC)