Arutelu:Brigaadikomandör

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siiski kohtas ka 1941. aastal Teise maailmasõja alguses veel ohvitsere, kes kandsid brigaadikomandöri lõkmeid – osaliselt oli see tingitud venitustest ümberatesteerimisel, osaliselt ohvitseride rahulolematusest ümberatesteerimisel neile omistatud madalama polkovniku auastmega.

Lõigust võib jääda mulje, et Punaarmee oli ohvitseride klubi, kus ohvitserid tegid, mis neile meeldis, kui tahtsid - võtsid vastu polkovniku austme, tahtsid võtsid midagi muud. --NOSSER 1. märts 2009, kell 08:38 (UTC)

No aga selles pole ju midagi imelikku. Alles oli ju uudis, et Hermann Simm hakkas ka seetõttu spiooniks, et talle ei meeldinud see, et talt auaste ära võeti. Pealegi pole ju öeldud, et nad ei võtnud auastet vastu. On öeldud, et nad kandsid brigaadikomandöri lõkmeid.--WooteleF 1. märts 2009, kell 10:09 (UTC)

Alati võib ju paremini ümber sõnastada kui keegi tahab või oskab, aga just nii asi oli - paberil oli neil polkovniku auaste, aga lõkmetel vanad brigaadikomandöri tunnused. Muidugi võiks veel täiendada ka selle märkusega, et esines ka kolmas võimalus: seoses sõjaga lasti mitmed vahistatud brigaadikomandörid alles välja vanglast ja neile polnud jõutudki uut auastet omistada. -- Toomas 1. märts 2009, kell 11:45 (UTC)

Teise Vikipeedia tsiteerimine pole ilmselt piisavalt usaldusväärne, ent julgen siiski viidata ka vene Vikipeediale, kus on öeldud: Вторая причина — более распространенная — недовольство сниженных в звании по итогам аттестации до чина полковника, в результате чего многие полковники по-прежнему носили в петлицах ромб комбрига. -- Toomas 1. märts 2009, kell 11:48 (UTC)

Nii et kuni keegi ei ütle, et asi oli teisiti, ei näe ma vaidlustamiseks põhjust. -- Toomas 1. märts 2009, kell 11:49 (UTC)

Kas madalama auastmega komandöridel polnud õigust brigaadi juhtida? Minu arust oli ikka nii, et enne tuli ametikoht ja siis auaste. --IFrank (arutelu) 15. jaanuar 2014, kell 00:48 (EET)[vasta]