Arutelu:Bensoestüüraks

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Retsensioon[muuda lähteteksti]

Artikkel on aktuaalne ning pakub farmakoloogilist huvi. Artikkel on kompaktne, kuid on palju raskesti loetavaid luseid (nad on väga pikkad). Peatükis 'Keemiline koostis' võiks muuta lause "Laose stüüraksilt kogutud Siiami kummivaigus koosneb peamiselt bensoehappe derivaatidest ning sisaldab koniferüülbensoaati, lisaks sellele Siiami kummivaiguse koostises on bensoehape (10-20%), vanilliin (0,5%), eeterlik õli, triterpeenhapped (umbes 5% α-siaresirtsinoolhapet)" kaheks või kolmeks. Samuti kirjutatakse arvude vahele mõttekriips(–) mitte sidekriips(-). Üldjoontes hea ja konkreetne artikkel, millest on lihtne aru saada :) 04.05.2016 maria95k

Retsensioon[muuda lähteteksti]

Artiklis esinevad mõningad kirjavead: 1) Koor hallikas või pruunikas, vaigune. Siin lauses võiks olla ka öeldis. 2) Lehed on ovaalsed, terava tipuga , umbes … Enne koma on tühik. 3) Haavade paranemisel tekivad kudesid, mis koosnevad vaigukäikudest. Lause kõlab minujaoks veidikene imelikult. Äkki peaks seal olema sõna "koed"? 4) Lisaks, sisaldabbensoehapet (kuni 30%), kaneelhapet (umbes 10%), vanilliini (1%), triterpeenhappeid(siaresinool- ja sumaresinoolhape), kummit. Esimest koma ei ole tarvis. Samuti on puudu tühik peale sõna "sisaldab". 5) Selle kaitsva ja antiseptilise toimet kasutatakse kahjustatud naha, külmakahjustustening naha ja suu haavade ravimiseks. Lause kõlaks paremini, kui oleksid sõnad "kaitsvat" ja "antiseptilist" (sel juhul vastavad need küsimusele "missugust toimet"). Peale sõna "külmakahjustuste" puudub tühik. 6) Hambaravis kasutatakse bensoetinktuuri herpesest tingitud kahjustuste ja igemepõletike puhul. Enne seda lauset puudub tühik. 7) Droog on vastunäidatud rasedatele ja rinnaga toituvatele naistele. Sõna "vastunäidatud" asemel peaks olema "vastunäidustatud".

Üldpildis on tekst huvitav, informatiivne ja mõistetav. Kasutatud kirjandust on palju ning see on usaldusväärne. Parandamist vajaksidki ainult väikesed veakesed. Samuti võiks võimalusel lisada juurde ka n-ö päris taime pildi, et oleks võimalik näha, milline on see taim ka tegelikkuses. – Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas Unimagun (arutelukaastöö).