Arutelu:Banditism

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Arvan, et sisu tuleks liita artikliga terrorism ja mainida artiklis metsavendlus. Tegemist on nõukoguliku termini, mitte mõistega. --Metsavend 15. juuni 2008, kell 11:49 (UTC)

Minu meelest on tegemist juriidilise mõistega, sest koodeksis oli karistus ette nähtud just banditismi eest. Selle mõiste sisu on kindlasti erinev terrorismi mõiste omast, kas või selle poolest, et bandiit ei saa tegutseda üksinda. See, et see mõiste oli kasutusel Nõukogude Liidus, ei ole siin minu meelest oluline. Andres 16. juuni 2008, kell 06:15 (UTC)
Pealegi ei ole "banditism" sama mis "poliitbanditism". Kui banded käivad ringi ja röövivad elatise saamiseks, siis see pole iseenesest veel terrorism. Andres 16. juuni 2008, kell 06:19 (UTC)
Minu arust on see nõukogulik juriidiline termin, mõiste(te)le, mida tänapäeval tähistatakse teiste terminitega. Igatahes on praegu artikkel väga halvas seisus. Kust on pärit sõna banditism? Artiklis on kirjas, et KrK-s oli termin bande. Kas nn. “poliitbanditismi ehk metsavendluse vastane võitlus”.) on tsitaat? --Metsavend 16. juuni 2008, kell 06:46 (UTC)
Milliste terminitega seda mõistet siis tänapäeval väljendatakse? Andres 16. juuni 2008, kell 14:38 (UTC)

"poliitbanditismi ehk metsavendluse vastane võitlus" oli tsitaat omaaegsest NSVL NKGB normatiiivaktist ning ei ole juriidiline termin, eestipärane termin oleks lihtsalt relvastatud grupp aga antud terminit ei ole mõtet ju uuesti lahti seletada. Banditismi ja terrorismi liitmine ei ole õige, kuna banditismi ehk relvastatud röövimiste käigus oli eesmärgiks vaid varalise kasu saamine, mitte mingite nõudmiste esitamine ja oma tegevusega mõju avaldamine riigiorganitele... NOSSER 16. juuni 2008, kell 07:18 (UTC)


sõna päritolu:

suwa 16. juuni 2008, kell 07:02 (UTC)