Arutelu:BASIC

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Arvan, et enamik peatükis Probleemid BASIC-uga toodud "probleemidest" on pseudoprobleemid või kui leebemalt öelda, siis on rõhk peatükis vales kohas. See on "tüüpiline" tekst, mida kõikjal uudisgruppides analoogilistes diskussioonides lugeda saab ja mis on umbes sama hea vaidlus nagu, "miks tütar on ilusam kui ema". Tõsi, "tõelised programmeerijad" katsuvad BASIC-ut vältida kuid kindlasti mitte sellepärast, et keeles pole lause lõpu tunnust. Pigem võiks seal välja tuua enam-mitte-nii-aktuaalset kiiruse probleemi või seda, et keel ei toeta riistvaralähedast programmeerimist. Samas see keel on loodud teisel eesmärgil ja selleks täiesti kasutatav. --Boy 23. jaanuar 2006, kell 00.07 (UTC)

Nendest kurikuulsatest goto-lausetest tuleb kindlasti rääkida, samas võib seda teha ka artiklis Edsger Wybe Dijkstra.Priitp 23. jaanuar 2006, kell 12.20 (UTC)

Kuigi algselt oli BASIC mõeldud õpetusvahendiks, hakkas see 1960. aastatel levima ja on tänapäevani populaarne.

Siin on midagi viltu. Õpetamisvahendina kasutamine ju eeldab levikut. Andres 21. aprill 2006, kell 11.15 (UTC)
Ilmselt on mõeldud seda, et keel loodi spetsiaalselt selleks, et õpetada programmeerimise tehnikaid - seda polnud plaanis hakata kasutama nn. "reaalse elu" programmide kirjutamiseks. --Boy 24. aprill 2006, kell 21.56 (UTC)

BASIC pole ainuke[muuda lähteteksti]

internetis leiab alati midagi huvatiavat, näiteks programmeerijate lemmiku C keele kohta

kus tuuakse ära suurepäraselt näide lauselõppude kohta ja palju muid asju

Top 10 mida C's valesti teha


Milleks olemasolevaid linke välja visata? Artiklid võib ju teha. Andres 19. oktoober 2006, kell 11:26 (UTC)


Re: Midagi otseselt ei visatud ära. Lõin palju laiahaardelisem nimekirja, mis aga oma proportsioonil ei sobinud samale lehele. Selle võib leida nüüd lehelt BASIC-u dialektide loend.

Selle teostuse kohta tsiteerin iseennast.

Ma ei ole "kõrgetasemeline" kindel... VB.NET ja C#jne. on kõrgtasemelised, kui täielikult tavaline BASIC...[Ma oskan Liberty BASIC'u BASIC'ut.]--Mihkel Põder 31. detsember 2009, kell 17:02 (UTC)