Arutelu:Automarkide loend

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas siia alla peaksid käima ka bussid? Andres 2. august 2006, kell 06.34 (UTC)

Siis vast peaks pealkirja täpsustama... sõiduvahendite loend? ja siis juba lennukid ja laevad ja rongid ja kaarikud ja hobuvankrid...eee... njah. avjoska 2. august 2006, kell 06.37 (UTC)
Tehnikaterminoloogias hõlmab auto mõiste ka bussid, kõnekeeles mitte. Andres 2. august 2006, kell 06.39 (UTC)
Võib-olla tuleks eraldi loetleda sõiduautosid ja veoautosid. Siin on ainult sõiduautod. Andres 2. august 2006, kell 06.39 (UTC)
Kas link toyota peaks siit viima Toyota mudelite loendile? või toyota kompanii artiklile? avjoska 2. august 2006, kell 06.53 (UTC)
Põhimõtteliselt võiks mudelid loendada siinsamas kahe tärniga. Samuti võiks seda teha artiklis Toyota. Andres 2. august 2006, kell 06.59 (UTC)

ThrustSCC on õigupoolest kiirusauto või midagi taolist. Kas kiirusautod ja võidusõiduautod tuleks eraldi loetleda? Andres 2. august 2006, kell 06.59 (UTC)

Aga Eestis peaks ka mingi auto loodud olema või tootmine oli püsti või midagi. sellest võiks kohe pikemalt rääkida vist. avjoska 2. august 2006, kell 07.09 (UTC)
Jah. Mina tean ainult seda, et Tartus tehti mikrobusse, mis marsadena sõitsid. Andres 2. august 2006, kell 07.10 (UTC)
Tartus mikrobusside ehitamisest kuulen esimest korda, mis aastatel see toimus ja mis mudelid olid?
Mina teatsin siiani, et Tartu tehases tehti GAZ-i ja vist ka PAZ-i põhjale furgooniga nn leivabusse ja muid selliseid
tarbesõidukeid. Tallinnas TARK-is ehitati ja remonditi ZIL-e ja Hobujaama tn tsehhis Estonia vormeleid.
Mida Koerus remonditi ?
Kit-car-idest oli 1990-te alguses "Vilgas", mis vajas doonorautot.
RAF-i marsakaid toodeti Riias.
Üksikmudeleid on projekteeritud ja valmisehitatud mitmeid.
suwa 9. oktoober 2007, kell 09:25 (UTC)



*Daewoo (nüüdne Chevrolet euroopa mudelid)

Mis see tähendab? Andres 25. oktoober 2006, kell 15:51 (UTC)

Mitme margi puhul läheb link mitte automargile, vaid ettevõttele. Need asjad tuleb korda teha. Andres 27. oktoober 2006, kell 00:14 (UTC)


Bugatti viitab ettevõttele. Minu meelest tuleks ettevõte ja automark lahus hoida. Andres 9. oktoober 2007, kell 01:57 (UTC)


Minu arvates on tegu suht keerulise küsimusega. Inglise vikis on automark ja ettevõte enamasti ühes artiklis. Bugatti on jah üks keerulise ajalooga automark, millel on olnud palju erinevaid omanikke. Kuna aga Bugatti margi kohta artikkel puudub,suunasin selle ettevõtte artiklile.WooteleF 10. oktoober 2007, kell 12:15 (UTC)

Me oleme seni püüdnud automargi ja ettevõtte eraldi hoida, sest tegu on ju eri asjadega. Pealegi võib ettevõttel olla mitu automarki, millest üks kannab ettevõtte nime. Siis on segadus eriti suur. Rääkimata sellest, mida Sa isegi ütled, et automark võib vahetada omanikku.
Kui artikkel puudub, siis tuleb teha link puuduvale artiklile. Ja kui artikli puudumine häirib, võib ju artiklit alustada. Andres 10. oktoober 2007, kell 18:58 (UTC)
Mina leian, et just markidest ja ettevõtetest eraldi kirjutamine muudaks asja keerukaks. Eriti kuna enamikel juhtudel on tegu peaaegu, et lahutamatute mõistetega. Vaatasin inglise vikist läbi peaaegu kõik autotootjate artiklid, ning vaid mõne üksiku puhul olid artiklid lahus. Bugattil seetõttu, et algne ettevõte lõpetas millalgi peale teist maailmasõda tegevuse, ning aastal 1987. omandati kaubamärgi õigused Bugatti Automobili SpA poolt. Ning hiljem Volkswagen AG poolt. Teine sarnane ettevõte oli Rolls-Royce. 1998. aastal omandas Rolls-Royce ettevõtte,tehased, ning Bentley kaubamärgi Volkswagen. Samas kui Rolls-Royce kaubamärgi ostis BMW. Mina leian, et ettevõtte ja margi võiks lahus hoida vaid taolistel erandjuhtudel. WooteleF 10. oktoober 2007, kell 22:13 (UTC)
Ühel juhul ju räägitakse ettevõttest, teisel juhul kaubamärgist ja selle all toodetust. Miks on keeruline neid lahus hoida? Mis mõttes on mõisted lahutamatud? Kui tekstis on juttu autost, siis lingime margile ja artiklis räägimegi autodest. Kui jutt on ettevõttest, siis lingime ettevõttele ja artiklis räägimegi ettevõttest. Andres 11. oktoober 2007, kell 04:18 (UTC)

Kui on automarkide loend, siis olgu automarkide loend. Mudelid jäägu sellest välja, muidu venib see lehekülg Teil mitmekümne kilomeetri pikkuseks. Ainuüksi A tähega algavaid automarke võib üksteise alla kirjutada paarikümne A4 formaadis lehekülje jagu. Lihtsam on automark ja see on lingiks leheküljele, kus saab siis mudelid üles loetleda. Ja automargid ja autofirmad on kaks erinevat asja. Näiteks Toyota firmale kuuluvad marginimed Toyota, Lexus, Scion, Daihatsu, Hino ja kindlasti veel mõni mark, mis mulle hetkel ei meenu. Kas jätatte kõik ülejäänud välja ja panete ainult Toyota?

Kui on mark siis ta ilmselt mingil hetkel siia loendisse ilmub, hoolimata sellest kellele ta kuulub. Mudeliartikleid on praegu veel vähe aga ilmselt mingil hetkel tuleb nad siit tõesti eemaldada.--WooteleF 29. aprill 2008, kell 14:28 (UTC)

Võtame näiteks Saksamaa automargid, need on meile ju hoopis tuntumad, kui näiteks USA või ütleme Argentina omad: AAA, AAG, Abt, Achenbach, Adler, AEG, AFM, AGA, Aiglon, Alan, Alfi, Alliance, Allright, Alpina, Altmann, AME, Amor, Amphicar, Amphitruck, Andreas, Anker, Ansbach, Apollo, Arden, Argeo, Argus, Arimofa, Asdomobil, Astahl, Atlantic, Attica, Attila, Audi, Auto-Union, jne... Kujutage nüüd ette, et iga sellise margi järele tuleb veel mudelite loend. Ja mõnel margil on neid mudeleid ikka väga rohkesti olnud... Kui pikaks see nimekiri siis lõpuks läheb? Mina küll ei julge ennustada. Ja tegemist on ainult Saksa markidega. Ja ainult A-tähega. Kui aga võtta USA margid ja mudelid, on asi veel kordades pikem. Seepärast soovitan soojalt, kui Teil on plaanis tekitada siia automarkide loetelu, siis mudelid jätke küll mängus välja.

See on õigus, et loend läheb väga pikaks, eriti koos mudelitega. Aga kas pole ülevaatlik, kui siit on kohe näha, milliste mudelite kohta artikkel on? Hiljem võib loendi tähtede kaupa lehekülgedeks jaotada, nagu näiteks Asulate loend, mis ilmselt läheb veel palju pikemaks.
Teine võimalus on siis, kui mudelite kohta juba palju artikleid on, mudelitest siin loobuda, aga esialgu neid siiski hoida. Andres 3. mai 2008, kell 19:51 (UTC)

Mis nimekiri see selline on üldse ja milleks? Ja need on siin peaasjalikult siiski autoMUDELID, mitte margid. Laas (arutelu) 14. mai 2021, kell 13:34 (EEST)[vasta]