Arutelu:Austraalia kindralkuberneride loend

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Austraalia riigipea on ju Briti monarh? Andres 18:33, 27 Feb 2004 (UTC)

Austraalia riigipea on Suurbritannia monarh, keda esindab kohapeal Kindralkuberner. Et kindralkuberner esindab Briti monarhi võib kirjutada: Kindralkuberner on võrdeline Suurbritannia monarhiga. Muide artiklil on ka link Suurbritannia monarhidele. -- Egon 19:24, 27 Feb 2004 (UTC)

Ma ei saa sellest selgitusest aru. Austraalia riigipea on Austraalia kuningas või kuninganna (kes on ühtlasi Briti monarh), kuigi teda esindab kindralkuberner, kes riigipea kohusttsi tema eest täidab. Seetõttu on minu meelest eksitav, kui artiklis "Austraalia riigipeade loend" on hoopis kindralkuberneride loend. Kõige korrektsem oleks minu meelest, kui siin oleks Austraalia monarhide loend koos viitega kindralkuberneride loendile. Hädapärast võiks see viimane ju olla ka samas artiklis, aga miks peaks hakatama kindralkubernere otsima riigipeade alt? Andres 06:27, 28 Feb 2004 (UTC)

Olgu siis nii. Samad lood mis Ungariga. Kuid Suurbritannia riigipead algavad siis selles loendis 1. jaanuariga 1901, kuna siis moodustati Austraalia Ühendus. Enne seda oli igal erineval koloonial oma ajalugu ja haldurite ja asehaldurite järjepidevus. -- Egon 07:42, 28 Feb 2004 (UTC)

Jah. Juhin tähelepanu sellele, et selles kontekstis ei ole tegemist mitte Suurbritannia riigipeadega, vaid Austraalia kuningate ja kuningannadega. Riigi nimi eesti keeles on "Austraalia Liit", mitte "Ühendus". Andres 08:01, 28 Feb 2004 (UTC)

Samas tahaks ikkagi jätta kindralkubernerid ka siia loendisse, sest nemad on ju tegelikud riigipead kohapeal.

Andres. Mul on mure. Kust saada Vietnami riigipeade nimed vietnami keelsena? Mul on nad olemas kõik, kuid Inglise keelsed. Kas need kõlbavad siia üles panna? Olen otsinud ka netist vietnamikeelseid variante, kuid ma ei leia. Sest olemasolevad lehed toovad vaid sotsialistlikud riigipead, kuid mul on ka Lõuna-Vietnami riigipead. -- Egon 08:08, 28 Feb 2004 (UTC)

Mida tead, pane vietnamipäraselt, teised pane nii, nagu on. Eks me siis tasapisi otsi. Mõned leidsin.
  • Lê Văn Hoạch
  • Nguyễn Văn Xuân
  • Bảo Ðại (Nguyễn Vĩnh Thụy)
  • Ngô Ðình Diệm
  • Dương Văn Minh
  • Nguyễn Khánh
  • Trần Thiện Khiêm
  • Nguyễn Văn Thiệu

Andres 08:58, 28 Feb 2004 (UTC)


Kindralkubernerid tuleks panna eraldi loendisse Austraalia kindralkuberneride loend. Intervikid ei ole praegu õiged. Andres 8. oktoober 2008, kell 18:53 (UTC)