Arutelu:Astraalmüüdid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

See, et Babüloonias kujunes astraalreligioon, ei ole kuidagi seotud Piibliga!!! Mesopotaamia kui tsivilisatsiooni lugu ei tohi toppida Piiblist kasti. On olemas ka teisi kultuure ja neisse kõigisse tuleb suhtuda võrdse lugupidamisega. Senine Mesopotaamia kajastus tuletab mulle ülieredasti meelde Nõukogude Liidu ajaloo õpikuid. Soovitan lugeda, kes seda varem teinud ei ole - oleks kainestav. - Urmas 11:19, 14 Sep 2004 (UTC)

Piibel, täpsemalt Vana-Testament sisaldab paabeli astraalreligiooni ja mesopotaamia kultuurlugu jutustava tekstina. Piibel on ajalooallikas, keeleteadlastele. Vana-Idamaade teadlased ei kasuta 10 a enam babyloni vaid algupärast paabel´it.--Leon 12:01, 14 Sep 2004 (UTC)
Küsisin järgi Tartus värskelt ajaloo lõpetanu käest ja sain teada järgmist: 'Paabelimaa' oli tarvitusel enne II ilmasõda, kuid praegu räägitakse TÜ-s Babülonist ja Babülooniast.
Lisaks: nimekuju 'paabel' ei saa sugugi "algupäraseks" nimetada.
Henriku Liivimaa kroonikas (samuti ajalooallikas) räägitakse näiteks Tarbatust ja Tarvanpääst, kuid millegipärast me neid vorme igapäevaselt ei kasuta. Ometigi võikisme? Seda enam, et lätlased ju Tartut Tērbataks nimetavad. - Urmas 12:31, 14 Sep 2004 (UTC)
Urmas, kui Sa saad, siis küsi ka mõne teoloogi käest, kas ja kuidas usuteaduskonnas seda nime kasutatakse. Siis saaksime lõpliku lahenduse. Andres 12:51, 14 Sep 2004 (UTC)