Arutelu:Armeenlased

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Türklased tapsid ka uus-assüüria rahvusest kristlasi. Kas selle tänapäevase rahva kohta peaks kasutama uus- eesliidet, või lähevad nad assüürlaste alla, nagu nad ise endid kutsuvad,ja ka välismaa kasutab. Või see ajaks nad muistsete assüürlastega segi? Krizz.21.okt.06

Tänapäeva rahvas on süürlased ehk assüürlased. Vanaaja assüürlased olid pigem Assüüria elanikud, mitte rahvas. Andres 21. oktoober 2006, kell 19:04 (UTC)

Jah, kuid süürlased on ikkagi teine rahvas ?, kui assüürlased.Siit võib lugeda (Esindamata Rahvaste Organisatsiooni lehelt): http://www.unpo.ee/et/rahvad/assyria.html .Nemad olid need (As)Süüria põlisasukad, kes ei segunenud sissetungivate araablastega ega võtnud neilt vastu islami usku. Süürlased on ju tegelikult araablased. Süüria rahvast ei olegi tegelikult olemas. 22.okt.2006.12.58

Too koduleht ei ole eesti keele seisukohast autoriteetne allikas. Rahva nimi on süürlased ehk assüürlased. Nad räägivad uussüüria, süüria ehk assüüria keelt. Eelisterminid on "süürlased" ja "uussüüria keel". "Assüürlased" võib tähendada ka vanaaja Assüüria elanikke. "Süüria keel" võib tähendada ka vana süüria keelt. Tänapäeva Süüria elanikke nimetatakse pigem süürialasteks. Vanaaja Assüüria ei ole sama territoorium mis praegune Süüria. Tõsi küll, Süüria territoorium on mõnda aega olnud ka Assüüria valduses. Andres 22. oktoober 2006, kell 10:42 (UTC)

---

Siin on ka muidugi juttu armeenlaste genotsiidist. See on küll Euroopas üldtunnustatud seisukoht, et too genotsiid taolises ulatuses ja sihilikult korraldatuna aset leidis, ent mitte ainus käibiv seisukoht. Kahjuks puuduvad mul piisavalt autoriteetsed allikad teise poole seisukoha edastamiseks artikli tekstis, sest mulle soovitatud türgi ajaloolaste teoseid ei ole mul siiani õnnestunud hankida. Seniks olgu see märkus lihtsalt siin arutelulehel ära toodud. Ilukirjanduslikku tuge võivad huvilised türgi positsioonile leida Louis de Bernières'i teosest "Birds Without Wings". -- Toomas 15. juuni 2008, kell 21:57 (UTC)


Miks need viitemärkused kustutati? Andres 3. september 2010, kell 09:34 (EEST)[vasta]


"kõige metsikumal kombel" pole tõik vaid on tundeline hüüatus. Armeenlased on tõesti vana kultuurrahvas ja vääriks paremat artiklit kui see propagandistlik üllitis. "armeenlaste genotsiid Türgis" sobiks kah omaette artikliks, kus saaks mingitele faktidele toetuda. Vägagi paslik oleks seda siduda etnilise puhastusega Karabahhis. Ärge nüüd unistage, et mina selle peale oma aega hakkan raiskama.

21. september 2010, kell 22:57 (EEST)~zzzzzzzzzz

Jah, siin on tegemist. Andres 21. september 2010, kell 23:51 (EEST)[vasta]