Arutelu:Arengupuue

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

ÕS-i järgi on arengupuue "kuulmis-, nägemis-, kõne-, vaimu- v tugi- ja liikumiselundi puue". Kas see on väär? Andres 9. juuni 2007, kell 14:00 (UTC)

inimene võib täiskavanuna ka pimedaks ja kurdiks jääda ja tekib nägemispuue või kuulmispuue. Torgati kakluse käigus silm peast välja ja ongi nägemispuue - kuid arenguga pole sellisel juhul mingit pistmist. Reuma tagajärjel tekkiv liigesjäikus viib tugi- ja liikumiselundi puudeni ehk liikumispuudeni. Nii vaatab asja ametlik instants - Sotsiaalministeerium - ja ma olen nende ministeeriumitegelastega ühel meelel. Teises küljest võib igasugust arengus seiskumist vaadelda arengupuudena - kasvõi väljakasvamata jäänud jalga ehk kaasasündinud jalatut seisundit.

[1]

--Hendrix 9. juuni 2007, kell 14:16 (UTC)

Jah, mulle tundub ka, et nimetatud puuded ei pruugi olla arengupuuded, nii et ÕS-is on asja selles mõttes valesti kirjeldatud. Aga arengupuue võib olla ka füüsiline, nagu Sa isegi ütled. Sel juhul ei ole see ümbersuunamine siin õige. Andres 9. juuni 2007, kell 14:58 (UTC)
arvan, et arengupuude mõiste tahab veidi settimist. Hetkel tundub see rohkem folkloori tasemel olevat. Kui juba ÕS paneb defineerimisega ilmselgelt mööda, mis siis veel lihtrahvast rääkida. --Hendrix 9. juuni 2007, kell 18:29 (UTC)

Aga mida selliste mõistega teha, mida ametlik instants, antud juhul ÕS, defineerib valesti, aga seal VE 2002 entsüklopeedias on ära toodud? Iseenesest on mõiste puue ja tema tuletised (arengupuue, liikumispuue jne.) üsna olulise sotsiaalse tähendusega. Invaliidsust ju enam ei ole.--Hendrix 10. juuni 2007, kell 10:45 (UTC)

Kuidas siis VE seda defineerib? Andres 10. juuni 2007, kell 19:28 (UTC)
seda mina ei tea, sest pole VE käes hoidnud...Arengupuue on VE märksõnana siin Vikis Kasutaja:Ahsoous/VE 2002 märksõnad alla ära toodud--Hendrix 10. juuni 2007, kell 19:35 (UTC)