Arutelu:Apollon

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tekstis pole öeldud, mis valdkond selle jumala "pädevuses" põhiliselt oli. Andres 11. veebruar 2006, kell 17.21 (UTC)


Sõna "jumal" vältimisega ei võida midagi. Andres 11. jaanuar 2007, kell 17:00 (UTC)


Apollon oli Zeusi ja Leto poeg ning jahijumalanna Artemise kaksikvend. Ta oli ka valguse-, ennustamise- ja muusika kaitsja. Talle allusid ka muusad. Apollon oli sündind Deelose saarel, mis pühitseti talle, ning tema esimene saavutus oli tappa püüton, kelle kõttemaksuhimuline Hera oli saatnud tapma Letot Apolloni ema, pärast seda, kui oli teada saanud, et ta oli tema mehest rase.

Legendi järgi oli Apollonil sõber Hyakinthos, kelle ta kogemata surmas. Kord ketast heites viskas Apollon Hyakinthosele kogemata ketta vastu laupa ja purustas selle. Apollon ehmatas, kui nägi oma sõpra verisena maha varisemas. Apollon tõstis Hyakinthose kätele ja püüdis haava sulgeda, kuid kahjuks oli juba hilja. Apollon põlvitas tema surnukeha juures lausus: "Oh, kui võiksin anda oma elu sinu eest või surra koos sinuga!" Sedamaid muutus verine rohi taas roheliseks ning puhkesid õitsema imekaunid lilled milleks olid hüatsindid..

Andres 1. detsember 2008, kell 18:22 (UTC)


Siin on millegipärast üks pilt asendatud teisega, sellele on pandud ebakorrektne allkiri ja toimetamismärkus on ära võetud. Andres 23. detsember 2011, kell 20:44 (EET)[vasta]

Mida on vaja toimetada? Adeliine 21. november 2015, kell 17:46 (EET)[vasta]