Arutelu:Akaatsia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Alguslõigus lisasin "ja põõsaste", sest hiljem on öeldud, et akaatsiad on puud või põõsad.

Viimase alajaotuse pealkirjaks panin "Akaatsialiike", sest raske on öelda, millised liigid on tähtsamad. Küllap on nüüd loetletud kõik liigid, millel on eestikeelne nimi. Õigupoolest peaks loetlema kõik liigid. Lisasin liike, kasutades allikana nimekomisjoni otsustel põhinevat Eestikeelsete taimenimede andmebaasi. Panin nimekirjas esikohale nimekomisjoni soovitatud variandi. Leidsin sealt ka ühe vea: nad dubleerivad niiluse ehk araabia akaatsia rida, kuigi tundub, et nad eelistavad nimetust "niiluse akaatsia". Nad ootavad ka märkusi ja ettepanekuid. Ma leidsin ühe vea veel, nii et ma kirjutan neile. Andres 08:32, 20 Nov 2004 (UTC)

Saatsin Urmas Laansoole kirja. Andres 10:10, 20 Nov 2004 (UTC)


Loodan, et Sa toimetamise pärast ei pahanda. Mulle tundub, et ladinakeelne nimi peaks olema pärast taksoniliigi nimetust; võib-olla ma eksin. "Praeguste arvestuste kohaselt umbes" ei ole mulle päris selge väljend. Kas see tähendab, et praegu tuntud akaatsialiike on umbes 1350 ja "umbes" sellepärast, et vaieldakse, millised taksonid on liigid? Andres 12:21, 20 Nov 2004 (UTC)

Seda see tõepoolest tähendab, lisaks peetakse tõenäoliseks vähem uurituid piirkondades (troopiliste taimede puhul väga tavaline) veel tundmatute liikide esinemist.--KS 03:19, 21 Nov 2004 (UTC)


Piltidel puuduvad allkirjad. Andres 24. detsember 2008, kell 09:03 (UTC)

kasutus: kas puimaterjalina kasutamisest võiks kah paar sõna olla?

Peaks olema muidugi. Kõikide puude puhul peaks olema. Aga meid on siin väga vähe ja jõudu ei jätku. Palun lisa, kui oskad. --Epp 7. juuli 2010, kell 18:24 (EEST)[vasta]