Arutelu:Ülo Matjus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kirjes on loogiline vastuolu - aspirantuur esteetikas, ent töö "filosoofia ajaloo" alal, kuigi nii institutsionaalne suund kui töö pealkiri näitavad, et see pidi esteetikasse kuuluma.

Hariduskäik ja muu näib osutavat, et Ülo Matjus on eelkõige kirjandusteadlane, kes on tegelenud kirjanduse kui kunstilise elamuse filosoofiliste aspektidega, kuivõrd filosoofia tuumikaladele nagu teoreetiline filosoofia või metafüüsika pole tema akadeemiline uurimistöö küündinud.

Minu meelest vastuolu ei ole, sest tema töö puudutab ju esteetika ajalugu, mitte nii-öelda süstemaatilist esteetikat.
Arvan, et see, kes tegeleb millegi filosoofiliste aspektidega, on pigem filosoof kui teadlane. Andres 20. juuni 2008, kell 16:15 (UTC)

1. Kirjanduse nimestik. Mainitud peaksid olema ka tõlked. Tõlgete puhul peaks olema viide või märkus, mis näitab Matjuse isemoodi vaateid tõlkimisele. 2. Iseendast mitte nagu kõige tähtsam, kuid avardamisvaimuline akt on, et Ülo Matjus sisustas aastail 1969–1982 Loomingu rubriiki Index librorum; seal soovitati häid (ja tihti defitsiitseid) raamatuid, mis muidu võisid jääda tundmatuks. 3. Selline isiklik seik: Matjus on bibliofiil, kes on huvitunud eriti luuleraamatutest. 4. Sellest huvist hoolimata ei pea keegi Matjust kirjandusteadlaseks. 5. "Hariduskäik ja muu näib osutavat" – siin oleks õige näidata, kuidas hariduskäik sisuliselt siis on takistanud Matjusel olemast filosoof ja mis on "muu". 6. Vikipeedia peaks olema neutraalne. --Vikker 19. aprill 2009, kell 10:05 (UTC)

TEADLASED JA FILOSOOFID — POLIITIKA. Kuidas on Vikipeedias teadlaste, teadurite, teadustöötajate jne. parteilise kuuluvuse märkimisega? Kas Matjus oli (on) parteitu? --Vikker 19. aprill 2009, kell 10:09 (UTC)

Vikipeediasse võib kirjutada kõike, mis on varem avaldatud ja entsüklopeedia jaoks piisavalt märkimisväärne. Seda tuleks teha võimalikult neutraalselt. Ei tohi ainult suvalisest kohast maha kirjutada ega kopeerida. --Jaan513 19. aprill 2009, kell 10:23 (UTC)
Kõik mainitu peaks sees olema ("Index librorumi" puhul oleks tarvis viidet, sest see rubriik oli anonüümne"). Jutt selle kohta, et tegu on kirjandusteadlasega, pole tõsiseltvõetav.
Loomingu bibliograafias on autor avatud.--Vikker 20. aprill 2009, kell 07:03 (UTC)
Matjuse tõlkemeetodist on muu hulgas ühes artiklis rääkinud Märt Väljataga; pole küll kindel, kas ta Matjuse nime mainis. Andres 19. aprill 2009, kell 11:00 (UTC)

Aga milles see seisneb, et need ja need on tema õpilased? Minu meelest tuleks piirduda konkreetsete faktidega. Andres 14. juuni 2009, kell 16:02 (UTC)