Mine sisu juurde

Arutelu:ÜTO

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Kus sellist lühendit kasutatakse? Minu teada on tavaline lühend WHO ja org-i nimi Maailma Tervishoiuorganisatsioon (MTO). --Metsavend 20. mai 2007, kell 11:57 (UTC)

No olid ajad, kui ÜTO ehk Ülemaailmne Tervishoiu Organisatsioon oli ainuvalitsev mõiste. Mingil ajal tuli kellelegi järsku pähe uus tõlge - Maailma Tervishoiuorganisatsioon, mille ametlik akronüüm on MTO (huvitav, kas keegi on kuulnud sellist lühendit ja kas keegi ka kasutab seda, peale Sinu, Metsavend?). Tundub, et ainult mõni üksik spets/entusiast teab, et on olemas selline asi nagu MTO, sest väga laialt levinud tähtedejada on järgmine - Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO).../:puzzled:/ --Hendrix 20. mai 2007, kell 14:22 (UTC)
Järelikult oled nõus, et Ülemaailmne Tervishoiuorganisatsioon (sic!) on vananenud mõiste. Mõistan, et oled harjunud vana nimega, aga praegune nimi on minu meelest ka täpsem. 'Ülemaailmne' oleks Global. MTO-d ja ÜTO-d ei ole ma kumbagi kasutuses näinud. Tavaliselt kasutatakse ka eestikeelses tekstis lühendit WHO. --Metsavend 20. mai 2007, kell 17:01 (UTC)
mul tegelikult päris ükskõik, kas ÜTO või MTO. Aga kergelt ajab harja punaseks see WHO kasutamine eesti keelses tekstis. Kasutagem siis MTO-d. Mis puutub Maailma Tervishoiuorganisatsiooni, siis kahtlustan, et selle eeskuju peitub soome keeles - "Maailman terveysjärjestö". --Hendrix 20. mai 2007, kell 17:27 (UTC)
Selles olen nõus, et kasutada tuleks eestikeelset lühendit. Vaja on artiklit organisatsioonist siis saab teha ümbersuunamis- või täpsustuslehed. --Metsavend 20. mai 2007, kell 17:33 (UTC)
nii sobib --Hendrix 20. mai 2007, kell 17:47 (UTC)