Arutelu:Õhusaaste leviku modelleerimine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tuleb luua artiklid atmosfäärse difusiooni mudel, õhu dispersiooni mudel ja õhu kvaliteedi mudel, mis oleksid ümbersuunamised sellele artiklile. Seda sellepärast, et artiklis öeldakse, et need on sünonüümid ja kuuluvad siia alla. Taivo 9. november 2011, kell 00:57 (EET)[vasta]

Kõik terminid tuleb esimese kasutamise kohas linkida. Tegin algust, samamoodi tuleb lasta lõpuni. Taivo 9. november 2011, kell 00:57 (EET)[vasta]

Retsensioon kaastudengilt aine "Eesti keele väljendusõpetus" raames[muuda lähteteksti]

"Õhusaaste leviku mudelid ennustavad saasteaine kontsentratsiooni, kusjuures saasteallikateks võivad olla väga erinevad asjad: tehased, elektrijaamad, transport ja palju muud." - Minu arvates sobiks paremaks sõnastuseks "Õhusaaste leviku mudelid ennustavad saasteaine kontsentratsiooni, kusjuures saasteallikateks võivad olla tehased, elektrijaamad, transport jne.

"Õhusaaste leviku mudeleid nimetatakse ka atmosfäärse difusiooni mudeliteks, õhu dispersiooni mudeliteks ja õhu kvaliteedi mudeliteks." - Lauset annaks kirjutada lühemalt, koguaeg sõna "mudel" korrutamata. "Õhusaaste leviku mudeleid nimetatakse ka atmosfäärse difusiooni, õhu dispersiooni ja õhu kvaliteedi mudeliteks."

"Kolmandat kihti nimetatakse mesosfääriks, mis ulatub kuni 80 km kõrgusele." - Lauses oli koma puudu (lisasin siia lausesse) "Troposfääri alumist osa kutsutakse atmosfääri planetaarseks piirkihiks (edaspidi piirkiht)-see ulatub maapinnalt kuni 2 km kõrguseni." Panin mõttekriipsu, tundus kirjakeeleliselt eetilisem.

Viited nimedele Bosanquet, Pearson Sir Graham Sutton ning Gaussi jaotusele puuduvad. Ka mõningatel protsessidel ning terminitel võiks veel viiteid küljes olla.

"Ta arendas neid edasi publitseerides mitmel aasta vältel joa tõusu kohta." Mulle tundub veidike segane lause.

Sisulisi vigu mina igastahes ei märganud.

Mart Normal 1. detsember 2011, kell 01:15 (EET)[vasta]


Tänan retsensiooni eest, viisin sisse soovitatud parandused ühe erandiga: teine punkt, kus sa pakud, et loetelu võiks lühendada - tegu on ümbersuunamistega ja ma tahan, et lugeja näeks suunamise täisnime.

Lisasin Gaussi jaotuse viite, nimetatud teadlaste publikatsioonidele on küll viidatud, kuid Vikipeediaviiteid pole neile mõtet teha, sest isegi inglise keeles pole neist artikleid.

90.191.174.141 6. detsember 2011, kell 19:04 (EET)[vasta]


  • Keskkonnakaitse ja -korraldusega
  • riiklike
  • Lauses "Mudeli abil ennustatakse..." koma puudu, "näiteks"-sõna võiks ära jätta
  • Järgmises lauses võiks ära jätta sõna "küll"
  • merepinnast kuni 18 km kõrgusele
  • järgmises lauses koma puudu
  • Lauses "Piirkihis temperatuur väheneb..." koma puudu
  • Lause "Veelkord, atmosfääri kihid..." tundub üleliigne
  • Lauses "Mesoskaala mudelid arvutavad..." mitu viga
  • 1930. aastatel
  • Bosanquet ja Pearson eesnimed juurde ja linkida, sama edaspidiste nimedega
  • Nende võrrand ei eeldanud veel saastejoa sees Gaussi jaotus. Ei saa aru.
  • külmade algkiirusega jugade
  • mõned näpuvead on veel

Adeliine 8. detsember 2011, kell 21:53 (EET)[vasta]


Aitäh! Viisin parandused sisse (ip: 193.40.5.245). Riinuots 15. detsember 2011, kell 12:24 (EET)[vasta]

Lauses "Mesoskaala mudelid arvutavad..." polnud maa-alal midagi viga. Üks sõna seal on aga ikka näpuveaga. Bosanquet ja Pearson eesnimed juurde ja linkida, sama edaspidiste nimedega. külmade algkiirusega jugade. Adeliine 15. detsember 2011, kell 21:58 (EET)[vasta]