Arutelu:Ärq ei lääq

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Arvan, et siia pole sulgudes täpsustust tarvis. Andres 12. jaanuar 2006, kell 09.20 (UTC)

Panin sulgudesse täpsustuse, et oleks albumite loendis kohe näha mis ansambliga tegu. Parem ülevaade minumeelest ja väldib asjatut klõpsutamist. Võib ka vabalt ära muuta:Nipi 12. jaanuar 2006, kell 09.27 (UTC)
Meil pole ju albumite loendit. See võiks muidugi olla. Aga selleks, et näha, mis ansambliga on tegu, võib ju loendis selle eraldi sulgudesse kirjutada. Andres 12. jaanuar 2006, kell 09.31 (UTC)
Kategooria:Albumid on ju sisuliselt albumite loend. Selles katekoorias võiks olla nähtav esitaja, mõnede albumite nimede puhul võib olla sama nime kohta mitu esitajat. Nipi 12. jaanuar 2006, kell 09.39 (UTC)


Nii et Sa paned ette kõikide albumite pealkirjadesse esitaja lisamist sulgudes. Peame selle ettepaneku läbi arutama. Mina seda ei poolda. Arvan, et tuleks teha loend ja seal toimida nii, nagu ma ütlesin. Kategooria ei saa loendit asendada. Andres 12. jaanuar 2006, kell 09.56 (UTC)

Praegu igatahes valitseb kategoorias albumid üks paras kaos. Albumi nime järel pole midagi, nime järgi on märge album, nime järgi on esitaja nimi. Siin võiks olla mingi ühtsem süsteem. Nipi 12. jaanuar 2006, kell 10.08 (UTC)


Ma saan aru küll, et kategooriat vaadates on näha pealkirjade ebaühtlus. Siin tekib põhimõtteline küsimus. Kas peaks hakkama kategooriate pärast pealkirju muutma? Mina leian, et seda ei peaks kunagi tegema. Pealkirjade panemine peaks lähtuma muudest kaalutlustest, kategooriad lihtsalt peegeldavad olukorda. Kategooriad ei ole mõeldud selle teabe hankimiseks, mis on artiklites endis. Küll aga võiks teha loendi, kus oleks helikandjad kirjas nii, et sealt oleks näha ka esitaja ja ilmumisaeg. Pakun selle pealkirjaks "Helikandjate loend". Arvan, et albumeid eraldi loetleda pole tarvis. Andres 12. jaanuar 2006, kell 15.11 (UTC)
Kuidas sellega siis jääb. Vahepeal on loodud helikassettide loend, mis minu arvates pole just see. Arvan, et kui on albumite kategooria, siis võik olla ka albumite loend, kus kindlasti kirjas ka esitaja. Aga kuidas nende pealkirjadega jääb, kas esitaja sulgudes või esitajat pole vaja. Mina arvan, et esitaja võiks sulgudes ära märkida küll--Mona 2. märts 2006, kell 11.28 (UTC)
kategooriat vaadates on sellepärast "segadus" et neid artikleid on vähe, kui (näiteks) Singer Vingeri albumid panna omaette kategooriasse ja see omaette "Eesti ansamblite albumid" kategooriasse jne. siis on pilt ka palju selgem.
Ja Andresega nõus et pealkirju ei pea panema kategooriseerimist silmas pidades, täpsustused tuleks lisada pealkirja nimesse vaid siis kui on vaja eristada samanimelisi "objekte".
eraldi loendi tegemisesse suhtun küll skeptiliselt, ansambli /esineja artilis (või siis alalehel, see arutelu on ka õhku jäänud) saab tuua ära vastava esineja albumid, kuid mingist laiemat ülevaadet teha on minu arust mõtetu töö alustamine ja küsitav on ka selle kasu. ... iseasi ehk kui teha aasta/muusikastiili järgi selliseid loendeid --TarmoK 2. märts 2006, kell 12.02 (UTC)