Apotheka

Allikas: Vikipeedia

Apotheka on Eestis, Lätis ja Leedus tegutsevaks apteeke ühendavaks kaubamärgiks, mille alla kuulub 2023. aasta seisuga 344 apteeki. Apotheka apteegid kuuluvad Eestis iseseisvatest proviisoritest omanikele.

Apotheka on tegutsenud juba üle 20 aasta.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

2000. aastal avati Eestis esimene Apotheka kaubamärki kandev apteek ning see tähistabki Apotheka apteegiketi sündi.

2005. aastal avati Lätis esimene Apotheka keti apteek, mis sai nimeks A.Aptiekas. 2012. aastal Apotheka keti apteekides hakati pakkuma ravimite personaalse pakendamise teenust.

2013. aastal avati Apotheka e-apteek, esimene e-apteek Eestis.[1] Sel aastakümnel oli see suur ja enneolematult uuenduslik samm.

2015. aastal avati Lätis e-apteek. Samal aastal Eestis võeti kasutusele apteegirobotid. [2] Tegemist on Eesti jaoks innovatiivse laosüsteemiga, mis tegutseb teenindusala taga ja toob proviisorile tellimuse letile loetud sekunditega.

2019. aastal avati Vilniuses esimene Apotheka keti apteek ning Apotheka Vaistine alustas Leedus ravimite hulgimüüki. 2021. Leedus avati ka e-apteek.

Tänapäev[muuda | muuda lähteteksti]

2023. aastaks on Apotheka apteegiketti koondunud üle 160 apteegi Eestimaa eri kohtades, 56 apteeki Leedus ja 128 apteeki Lätis. [3] [4] [5]

Apotheka keti tõenäolisemalt kõige erilisemaks apteegiks on Tallinna Raeapteek, mis tegutseb samades ruumides juba üle 600 aasta ning on Euroopa vanim samas asukohas tegutsev apteek. [6]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]