Andre Pere

Allikas: Vikipeedia

Andre Pere (sündinud 25. mail 1972 Tallinnas) on eesti tšellist ja muusikapedagoog.

Alustas tšelloõpinguid kuueaastaselt Tallinna Muusikakeskkoolis Tiina Saarevälja ja Mart Laasi juhendamisel. Hiljem jätkas õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Toomas Velmeti ja Peeter Paemurru käe all.

Aastatel 2003–2004 täiendas ta end Advanced Certificate programmis Toronto Ülikoolis S. Fryeri klassis, 2014–2015 Erasmuse programmi vahetusüliõpilasena N. Mainardi klassis Milano Konservatooriumis ja 2011–2012 A. Baillie klassis Bremeni kunstiülikoolis (HFK-s). Lisaks on osalenud H. Schiffi meistrikursustel Wiener Meisterkurse 2009, M. Kliegeli, A. Diazi, M. Yloneni, M. Rousi ja A. Norase meistrikursustel. Väga oluliseks peab koostööd professor David Geringasega, kelle meistrikursustel on osalenud mitu korda Berliinis Blackmore Music Academys.

Solisti ja kammermuusikuna on ta esinenud Great Mountains Music Festivalil Lõuna-Koreas, Orford Festivalil Kanadas, Savonlinna Kammermuusikafestivalil Soomes, Festival of the Gulf Itaalias, orkestrandina Venemaal, Saksamaal, Hispaanias, Belgias, Itaalias. Ta on teinud koostööd Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kammerorkestriga, Klaaspärlimäng Sinfonietta ja Pärnu Linnaorkestriga.

Aastatel 1990–1991 töötas ERSO-s.

Tema lavapartneriteks on olnud D. Geringas, D. Raiskin, A. Baillie, K. Ivanov, R. Taal, E. Müntel jpt

Osalenud konkurssidel Eestis ja välismaal, saanud preemiad ja auhindu. Koos pianist Ebe Münteliga osaleti 2002. aastal rahvusvahelisel kammermuusikakonkursil "Premio Vittorio Gui" Firenzes.[1][2]

Ta on keelpillikvarteti Pink String Quartet asutaja.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1990 Üleriigiline noorte keelpillimängijate konkurss 1. preemia
  • 2002 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Klassika konkurss 1. preemia (koos pianist Ebe Münteliga)

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Kaire Tensuda (16.04.2004). "Nädala portree:Triin Lingiene ja Andre Pere". Estonian World.
  2. Zenaida des Aubris (05.04.2020). "Pink String Quartet debüteeris Saksamaal". Ajakiri Muusika.