Albrecht Christoph Finck von Finckenstein

Allikas: Vikipeedia

Albrecht Christoph Finck von Finckenstein (suri oktoobris 1660 Saberaus, Ida-Preisimaal) oli Brandenburgi aadlik, õukondlane ja ametnik.

Finck von Finckensteinide suguvõsast põlvenud Albrecht Christoph Finck von Finckenstein sündis Albrecht Finck von Finckensteini ja Katharina von Rautteri (1588–1615) pojana.

Oli Brandenburgi kuurvürsti Friedrich Wilhelmi (1620–1688) kammerjunkur.

Ta oli Neidenburgi ja Soldau ametkondade administraator (amtsverwalter) ning Hasenbergi pärushärra.

Suri oktoobris 1660 Saberaus (poola Zaborowo) katku.

Perekond[muuda | muuda lähteteksti]

Albrecht Christophi esimene abikaasa oli Katharina Hedwig von Halle (1605–1649), kes oli Reinhold von Halle (1572–1635) ja Margaretha Dorothea von Röbeli tütar. Abielust sündisid:

Albrecht Christoph Finck von Finckensteini teine abikaasa oli Charlotte Catharina von Obentraut (suri 1663), kes oli Konrad Nikolaus von Obentrauti ja Amalie Katharina von Geispitzheimi tütar. Abielust sündisid:

Albrecht Christoph Finck von Finckenstein on oma tütre Juliane Charlotte kaudu teiste seas ka Walesi prints Charlesi, belglaste kuningas Philippe I, Luksemburgi suurhertsog Henri, Taani kuninganna Margrethe II, Madalmaade kuningas Willem-Alexanderi, Rootsi kuningas Carl XVI Gustafi ja Norra kuningas Harald V esivanem.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]