Aida Nõkolaitšuk

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Aida Nikolaitšuk)
Aida Nõkolaitšuk
Nõkolaitšuk kohtumas oma fännidega
Nõkolaitšuk kohtumas oma fännidega
Sündinud 3. märts 1982 (42-aastane)
Odessa, Ukraina
Stiilid popmuusika
Tegev 2011–tänaseni

Aida Nõkolaitšuk (ukraina keeles Аіда Юріївна Николайчук; sündinud 3. märtsil 1982 Odessas) on ukraina poplaulja, helilooja ja modell. Ta sai suurema tuntuse osalisena Ukraina "X-faktori" kolmanda hooaja saadetes, kuhu ta valiti välja 30 000 soovija seast. Temast sai saate kolmanda hooaja võitja.

Aida tõmbas tähelepanu oma vokaalsete võimetega ka "X-faktori" teise hooaja saates, kui esitas Polina Gagarina laulu "Lullaby" ("Колыбельная" Kolõbelnaja). Kaks kohtunikku peatasid tema esinemise, sest kahtlustasid, et naine ei laula ise ja liigutab muusika taustal vaid suud. Kohtunikud palusid tal laulda a cappella. Nõkolaitšuk oli sellest märgatavalt šokeeritud, kuid suutis oma esinemise siiski edukalt lõpule viia.

Lauljakarjäär[muuda | muuda lähteteksti]

2011. aastal osales Nõkolaitšuk Ukrainas telesarja "X-faktor" teise hooaja saadetes. Seal osalemiseks pidi ta lahkuma televisioonitöölt.

Pärast tema saatest väljalangemist saavutas video Aida esinemisega rekordilise vaatamiste arvu YouTube'is. Nõkolaitšuk otsustas seejärel saatesarjas edasi osaleda ning võttis osa saatesarja "X-faktor Online" teisest hooajast. 2011. aasta novembris kuulutati ta "X-faktor Online'i" nädala võitjaks ning 31. detsembril sai temast saate võitja. See tagas talle pääsu "X-faktori" kolmanda hooaja saadetesse.

2012. aastal kutsuti teda esinema Moskvasse ja Berliini. 10. oktoobril 2012 tegi imka TV temaga intervjuu.

"X-faktori" kolmanda hooaja harjutusperioodil sai Nõkolaitšuk 24. koha 25-aastaste ja vanemate kategoorias, mille mentoriks oli Igor Kondratjuk. Seejärel pidi Nõkolaitšuk laulma kohtunikele ja Thomas Andersile. Pärast seda esitust tõsteti Nõkolaitšuk oma kategooria parimate sekka ning temast sai üks 12 finalistist. Samuti olid tema kategoorias veel Jevgeni Litvinkovitš ja James Golovko.

22. detsembril 2012 osales ta finaalis, kus tema rivaalid olid Aleksei Smirnov ja Jevgeni Litvinkovitš. 29. detsembril valiti ta osalema superfinaali koos Jevgeni Litvinkovitšiga. 5. jaanuaril 2013 toimunud galakontserdil kuulutati Nõkolaitšuk "X-faktori" kolmanda hooaja võitjaks.

Pärast võitu hakkas Nõkolaitšuk töötama koos teiste SRÜ artistidega ja allkirjastas lepingu Sony Music Entertainmentiga. 2013. aasta mai lõpus avaldas ta debüütsingli "On Your Planet", millele tehti ka muusikavideo.