Özgür Özel

Allikas: Vikipeedia
Özgür Özel (2023)

Özgür Özel (sündinud 21. septembril 1974 Manisas) on Türgi apteeker ja poliitik. Alates 2023. aasta novembrist on ta Türgi parlamendi suurima opositsioonifraktsiooni Vabariikliku Rahvapartei (CHP) esimees, ta on Türgi opositsiooniliider.

Ta sündis aastal 1974 Manisas (asub Manisa provintsis). Ta õppis Izmiris Egeuse ülikoolis farmaatsiat. Pärast ülikooli lõpetamist töötas Özel jaemüügiproviisorina, kuni valiti 2011. aasta parlamendivalimistel Türgi Suure Rahvuskogu liikmeks. Alates 2007. aastast töötas ta Türgi Apteekrite Ühenduse juhatuse liikme, raamatupidaja ja kahekordse peasekretärina ning on teinud ka arvukalt tehinguid, avaldusi ja loenguid 163 erineval kongressil ja konverentsil. Ta on ka Rahvusvahelise Apteekrite Föderatsiooni, Euroopa Liidu apteekrite rühma ja Euroopa apteekrite foorumi liige.

2023. aasta parlamendivalimistel sai ta Türgi Suure Rahvuskogu liikmeks ja ühtlasi opositsiooniliidriks.

Vabariikliku Rahvapartei 38. korralisel kongressil 4. novembril 2023 kandideeris ta juhtpositsioonile, võites lahinguhääletuse teises voorus endise presidendikandidaadi ja ametisoleva esimehe Kemal Kılıçdaroğlu vastu, kes juhtis CHP-d alates 2010. aastast.