Vince Clarke

Allikas: Vikipeedia
Vince Clarke
Sünninimi Vincent John Martin
Sündinud 3. juuli 1960
Päritolu South Woodford, Suurbritannia
Pill süntesaator, kitarr
Tegev 1979–
Plaadifirma Mute Records
Seotud esitajad Depeche Mode, Yazoo, The Assembly, Erasure
Veebileht www.vinceclarkemusic.com

Vince Clarke (õieti Vincent John Martin, sündinud 3. juulil 1960 South Woodfordis Suurbritannias) on briti muusik ja laulukirjutaja.

Clarke on olnud paljude edukate popbändide liige. Ta oli üks Depeche Mode'i asutajaliikmeid, kuid lahkus ansamblist pärast esimest albumit. Pärast Depeche Mode'i asutas ta ansamblid Yazoo ja Erasure.

Ta on õppinud viiulit ja klaverit.

Depeche Mode[muuda | muuda lähteteksti]

Clarke oli noore popansambli peamine helilooja ja kirjutas enamiku albumi "Speak & Spell" lugudest. Peagi pärast albumi avaldamist lahkus ta bändist, kuna talle ei meeldinud võetud suund. Tema heliloojakohustuse võttis üle Martin Gore.

Depeche Mode'i hilisema loomingu kohta on ta öelnud, et see on tema maitse jaoks veidi liiga tume, ent sellegipoolest hea.

Yazoo[muuda | muuda lähteteksti]

Seejärel moodustas Clarke koos Alison Moyet'ga duo Yazoo, mis lindistas kaks albumit ja mitu hitti, näiteks "Don't Go" ja "Only You". Yazoo läks laiali 1983. aastal.

The Assembly[muuda | muuda lähteteksti]

Koos Feargal Sharkeyga salvestas Clarke hiti "Never Never". Clarke'i idee oli teha koostööd erinevate artistidega, kuid see ei saanud teoks ning ta liikus edasi, tegelemaks teiste projektidega.

Erasure[muuda | muuda lähteteksti]

1985 pani ta ajakirja Melody Maker kuulutuse, millega otsis lauljat. 41. taotleja oli Andy Bell, kellega Clarke moodustaski duo Erasure. Bändist sai Suurbritannia muusikaajaloo üks suurema müügieduga popansambleid.