Vikipeedia arutelu:Artikkel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Lehekülg, millel entsüklopeediline sisu puudub, on Vikipeedia abileht Mitte ainult. Abilehe all mõeldakse siin abisatvaid lehti ehk õpetusi. Abileht ei saa ju öelda teiste nimeruumide kohta nagu mall, kasutaja jne. --Tiuks 4. aprill 2009, kell 11:04 (UTC)

Kui vaadata Vikipeedia nimeruumi 1. sakki, siis see ongi abileht, malli nimeruumis on "mall" ja ilma nimeruumita ehk entsüklopeedilise sisuga sakiks on artikkel. --Tiuks 4. aprill 2009, kell 11:15 (UTC)

Andrus, siin on pudru ja kapsad. Abilehed kuuluvad järgmistesse Vikipeedia nimeruumidesse Vikipeedia nimeruumi ei kuulu nimeruum "pilt", "mall", "kasutaja", "MediaWiki"... Ainult Vikipeedia nimeruumis on abileht, artiklite nimeruum on ilma nimeta. --Tiuks 4. aprill 2009, kell 21:27 (UTC)

See argumentatsioon jääb arusaamatuks. Vikipeedias on ju laias plaanis kahte tüüpi lehekülgi: artiklid, millel on entsüklopeediline sisu ja mille pärast Vikipeedia üldse eksisteerib ja muud leheküljed, millel entsüklopeediline sisu puudub, kuid mille funktsioon on aidata erineval moel kaasa Vikipeedia artiklite kirjutamisele, toimetamisele, visuaalsele väljanägemisele, süstematiseerimisele, versioonide ja autorite panuste salvestamisele, Vikipeedia üldisele tutvustamisele jne. Võime neid muid lehekülgi nimetada mistahes sõnaga, kuid 'abileht' on minu meelest piisavalt tabav.--Andrus Kallastu 4. aprill 2009, kell 21:34 (UTC)
Abileht on ainult Vikipeedia nimeruumis aga siin on loend teistest nimeruumidest, millel ei ole abilehtedega mingit seost. Ka kasutaja nimeruumis puudub entsüklopeediline sisu aga kasutaja nimeruum ei ole abileht. Tahan öelda, et kõiki neid teisi lehti EI SAA nimetada abilehtedeks. --Tiuks 4. aprill 2009, kell 21:52 (UTC)
Kas jutt käib artiklist Abileht?--Andrus Kallastu 4. aprill 2009, kell 22:16 (UTC)
See on ju botaanika mõiste. Ma räägin ainult Vikipeedia nimeruumist. Sellel on tõlgitud projekti leht (hoia hiirt sellel ja tekst on "Näita projekti lehte") abileheks. Vikipeedia nimeruumis tehakse ka Vikiprojekte ja ainult Vikipeedia nimeruumi saab nimetada abilehtedeks. Samamoodi võiks olla nimeruum "abi" (en:Help:Contents). Enne oli siin tekst Artiklite nimeruumis ei ole materjali, mis kuulub teistesse nimeruumidesse: ja nimeruumide loend, nüüd on Abilehed kuuluvad järgmistesse Vikipeedia nimeruumidesse: Abilehed kuuluvad Vikipeedia nimeruumi aga mitte teistesse nimeruumidesse. --Tiuks 4. aprill 2009, kell 22:26 (UTC)

Kust leida artiklite liigendusi. Näiteks parimate (esiletõstetute), kustutatud, ebapiisavate viidete, toimetamist vajavate jne nimekirju. 146.255.183.95 3. jaanuar 2024, kell 23:26 (EET)[vasta]

Vikipeedia:Head artiklid, siit vali rippmenüüst "Kustutamislogi", Vikipeedia:Tegemist ootavad tööd. Adeliine (arutelu) 4. jaanuar 2024, kell 17:53 (EET)[vasta]