Vikipeedia:Redigeerimiskonflikt

Allikas: Vikipeedia

Redigeerimiskonflikt on Vikipeedias olukord, kus mitu kasutajad redigeerivad üht artiklit või artikli osa samal ajal ning viimasena salvestada prooviva kasutaja kaastöö ei salvestu.

Kuidas vältida[muuda lähteteksti]

  • Kui on soov ainult üht artikli osa redigeerida, siis on soovitav redigeerida ainult seda alajaotust ("muuda"-link alajaotuse pealkirja kõrval) ja mitte kogu lehekülge.
  • Mitte jääda liiga kauaks redigeerima. Vajaduse korral võib pikema teksti valmis kirjutada oma kasutajalehe alamleheküljel või liivakastis. Sel juhul aga võivad teised artiklit vahepeal redigeerida ning enne oma teksti salvestamist tuleb vahepeal tehtud muudatused arvesse võtta.
  • Enne pikemat redigeerimissessiooni on soovitatav artikkel märgistada {{oodake}}-malliga, et teistele kasutajatele märku anda. See mall on mõeldud kasutamiseks ühe istumisega tehtava töö ajaks. Kui see jääb artiklile kauemaks kui ööpäevaks, võivad teised selle ära võtta.

Kuidas toime tulla[muuda lähteteksti]

Redigeerimiskonflikti puhul ilmub lehekülje ülaossa redaktsioon, mis on tekkinud teiste vahepealse tegevuse tagajärjel, ning lehekülje alaossa redaktsioon, mida püüdsite salvestada. Näidatakse ka nende redaktsioonide vahelist erinevust. Kopeerige oma muudatused lehekülje ülaossa, arvestades vahepeal tehtud muudatusi. Kui Teie muudatused olid keerulised, kopeerige kogu oma redaktsioon lehekülje ülaossa, salvestage see ning seejärel taastage vahepeal tehtud muudatused artikli ajaloo lehekülje järgi.