Viking Motors

Allikas: Vikipeedia

Viking Motors AS on Eesti automüügi ettevõte, mille asutas 1993. aastal Peeter Kalli.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Firma alustas tegevust Volvo sõiduautode müügi ja hoolduse/remondiga Tallinnas aadressil Paldiski mnt 135.

1995. aastal sõlmiti Saabi ja Jaguari esinduslepingud.

Opeli müüki alustas firma Tallinnas 1999. aastal juba uuel aadressil Tammsaare tee 51. Aastal 2000 alustati Opeli müüki ka Ida-Virus ja edasiseks kohalikuks esindajaks oli Viking Motors Ida-Viru, mida juhtis Elgudza Kopaladze.

Peagi lisandusid firma müügiportfelli veel ka kõik muud GM Euroopa turul müüdavad autod. Nendeks olid Cadillac, Chevrolet, Hummer ja Corvette. Firmal oli suur areng ja laienemine Balti riikidesse. Viking Motors ostis SAAB autode maaletooja Lätis E&S Auto SIA, mille nimi muutus Viking Motors SIA -ks. Ka Lätis lisandusid Cadillac, Corvette ja Hummer. Samal ajal avati ka esindus Leedus Kaunases.

2008/2009 tõi maailmamajanduses tõsised muutused ja endine maailma suurim autokontsern General Motors pankrotistus, asuti likvideerima oma kaubamärke.[1] Nii kadusid maailmakaardilt Saab, Hummer, Saturn ja Pontiac. Cadillac Europe / Kroymans pankrotistus Hollandis 2009. aastal ja seega kadusid need kaubamärgid Balti turgudelt lõplikult. Viking Motors SIA müüdi edasi Northern Viking SIA-le ja Leedus toimiv esindus suleti.

Peeter Kalli müüs firma Viking Motors AS 2012. aasta juunis Tallinna Kaubamaja Grupile ning lahkus autoärist pärast 33 aastat autokaubanduses.[2]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]