The Drifters

Allikas: Vikipeedia
Drifters
The Drifters 1964. aastal
The Drifters 1964. aastal
Päritolu New York
Stiilid R&B · doo wop · soul · pop
Tegev 1953–
Plaadifirma Atlantic · Bell · Neon
Seotud esitajad Ben E. King · Clyde McPhatter
Veebileht https://www.thedrifters.co.uk/

The Drifters on USA vokaalansambel, mis on viljelenud doo-wop '​i, R&B'd ja soul '​i.

Algne ansambel asutati 1953. aastal Clyde McPhatteri taustaansamblina. 1954. aastal salvestas The Drifters jõululaulu "White Christmas", kus solistideks olid McPhatter ja Bill Pinkney; see on üks tuntumaid "White Christmasi" versioone läbi aegade. 1955. aastal sai ansambli põhiliseks solistiks Johnny Moore, kes oli ansambli kõige kauaaegsem solist, lauldes ansamblis vaheaegadega kuni 1980. aastateni. Aastatel 1959–1960 oli ansambli solist Ben E. King ning sel ajal salvestati sellised suured hitid nagu "There Goes My Baby", "This Magic Moment" ja "Save the Last Dance for Me", millest viimane jõudis edetabelis Billboard Hot 100 esikohale.

Pärast Kingi oli The Driftersi solistideks 1960. aastate esimeses pooles põhiliselt Rudy Lewis, Charlie Thomas ja Moore, alates 1960. aastate teises poolest põhiliselt Moore. 1960. aastate esimese poole Driftersi suurimate hittide hulka kuulusid muuhulgas veel "Some Kind of Wonderful", "Please Stay", "Sweets for My Sweet", "Up on the Roof", "On Broadway" ja "Under the Boardwalk". Hiljem on The Driftersi poolt kuulsaks lauldud laule esitanud veel loendamatul arvul teisi artiste.

1972. aastal sõlmis Drifters lepingu Briti plaadifirmaga Bell Records. Seejärel said mitmetest Driftersi lauludest hitid Suurbritannias. 1970. aastatel oli neil Suurbritannias kokku kuus esikümnehitti, millest kõige edukam oli 1974. aastal Briti edetabelis teisele kohale jõudnud "Kissin' in the Back Row of the Movies". USA-s Drifters 1970. aastatel enam suurt edu ei saavutanud.

Ajaloo jooksul on Driftersil olnud enam kui poolsada liiget. Ajakirja Rolling Stone kohaselt oli Driftersi koosseis suurtest vokaalansamblitest kõige vähem stabiilsem, kuna lauljate palgad olid madalad.

1988. aastal võeti Drifters Rock'n'rolli Kuulsuste Halli liikmeks. Erinevatest koosseisudest võeti Kuulsuste Halli Drifters liikmetena vastu Ben E. King, Rudy Lewis, Clyde McPhatter, Johnny Moore, Bill Pinkney, Charlie Thomas ja Gerhart Thrasher.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]