Sven Andrighetto

Allikas: Vikipeedia

Medalikohad
Maailmameistrivõistlused
Hõbe 2018 jäähoki

Sven Andrighetto (sündinud 21. märtsil 1993 Sumiswaldis) on Šveitsi jäähokimängija, kes mängib Šveitsi kõrgliiga klubis ZSC Lions ründajana paremäärel.

2013. aastal valiti ta NHL-i draft '​is Montreal Canadiensi poolt 86. valikuna. Enne seda oli ta mänginud kaks hooaega Quebec Major Junior Hockey League'i klubis Rouyn-Noranda Huskies.

2013. aasta juulis sõlmis Canadiens Andrighettoga kolmeaastase lepingu. Hooajal 2013–14 mängis ta ainult American Hockey League'i (AHL) klubis Hamilton Bulldogs. Canadiensi meeskonnas tegi ta oma NHL-i debüüdi 6. detsembril 2014 mängus Dallas Starsi vastu, visates selles mängus ka värava. Suurema osa sellest hooajast mängis ta Bulldogsis. Canadiensi põhikoosseisu liikmeks ei saanud ta ka järgmistel hooaegadel, mängides vaheaegadega AHL-i klubis St. John's IceCaps.

2017. aasta märtsis liitus Andrighetto Colorado Avalanche'iga, kus mängis kokku kolm hooaega. 2019. aasta juulis sõlmis ta lepingu KHL-i klubiga Omski Avangard, kus ta mängis ühe hooaja. 2020. aasta juulis sõlmis ta viieaastase lepingu ZSC Lionsiga.

2018. aasta maailmameistrivõistlustel võitis ta Šveitsi jäähokikoondise koosseisus hõbemedali. Ta oli neil maailmameistrivõistlustel enim karistusminuteid teeninud mängija.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]