Sevas Tra

Allikas: Vikipeedia
Sevas Tra
Otep stuudioalbum
Välja antud 18. juuni 2002
Salvestatud 2002
Stiil nu metal
Pikkus 61:08
Plaadifirma Capitol
Produtsent Terry Date
Otep kronoloogia
"Jihad (EP)"
(2001)
"Sevas Tra"
(2002)
"House of Secrets"
(2004)

"Sevas Tra" on Otepi esimene stuudioalbum, mis anti välja 18. juuni 2002. Kui albumi pealkirja tagurpidi lugeda, on seal kirjas 'art saves'. "Sevas Tra" jõudis Billboard 200 edetabelis 145. kohale.

Kriitikute hinnangud[muuda | muuda lähteteksti]

Album sai enamasti positiivseid hinnanguid. Allmusic andis Sevas Trale 4 tärni 5-st, kommentaariga: ""Sevas Tra" on plaat, mis tõuseb kõrgele goth metal'i paremikku". CMJ andis eriti positiivse hinnangu, kirjutades: "Kui sa oled mees, tee endale teene. Ära ole šovinistlik kuradi nägu, kes arvab, et naised ei suuda nii hästi purustada kui mehed suudavad. Otep Shamayal on nii sügav ja halva eelaimusega hääl, mis hirmutaks isegi hundi oma kutsikatest eemale. Ei saa märkimata jätta ka tema death metal'i growle, mis on rohkem munadega kui 95%-l nu metal'i piripillidel, kes raiskavad õhuruumi peavoolu rokiraadiotes".

Muusika[muuda | muuda lähteteksti]

"Sevas Tra" on nu metal'i stiilis album, millel on tugevad mõjutused death metal'ist. Elemente on groove metal'ist, funk metal'ist, alternative metal'ist, rap metal'ist, grindcore'ist ja hiphopist. Laul "Jonestown Tea" sisaldab spoken wordi elemente. Vokaalid koosnevad growlimisest, screamimisest ja räpist. Growlimine albumil on üks näide albumi grindcore'i ja death metali elementidest. Samuti on albumil death metalile omaseid kitarririffe. Albumit on võrreldud Cannibal Corpse'i, Metallica, Skinlabi ja Slipknotiga. Allmusic kirjeldas albumit: "raskemakõlalisem kui Slipknot". "Sevas Tra" laulusõnade teemaks on organiseeritud religioon ja kuritarvitamine. Otep Shamaya on öelnud, et Sevas Tra "on lugu elu keerdkäikudest ja mida sa teed nende ületamiseks või hoopis mida sa teed, et nad neelaksid su alla". Laul "Jonestown Tea" räägib lapse seksuaalsest väärkohtlemisest. Paljud usuvad, et see on Otep Shamaya enda kogemustest, keda kasutas ära tema isa. Seda laulu kasutas päriselus üks teismeline, keda koos õega kuritarvitas nende isa, et teavitada oma ema isa poolsest seksuaalsest ahistamisest. Otep Shamaya enda kommentaar laulule "Jonestown Tea":

Ma tahtsin albumi jaoks midagi dramaatilist teha. Ühel meie bändiproovil oli juhtkond sealsamas ja mõned inimesed plaadifirmast samuti meid jälgimas ja me lihtsalt hakkasime improviseerima... Laulu lõpuks, mis oli umbes 13 või 14 minutit hiljem, olid inimeste suud ammuli. Ma läksin sellesse teise kohta ja ei saanud tegelikult aru, mis oli juhtunud. Midagi tähelepanuväärset oli juhtunud. Kui suutsime sellest läbi minna, olid kõik nagu: "Kust see tuli?". Mina otsustasin, et see oli midagi olulist, mida ma tahtsin albumi kaudu väljendada ja edastada.

Otep Shamaya on nimetanud organiseeritud religiooni "valeks". Paljud inimesed on eksitavalt laulu "Menocide" pidanud meestevastaseks lauluks. Otep on aga öelnud, et laul ei väljenda viha meeste vastu, vaid naistele suunatud vägivalla vastu.

Lood[muuda | muuda lähteteksti]

Kõik lood on kirjutanud M. Bistany, J. McGuire, R. Patterson ja Otep Shamaya.

NrPealkiriAutor(id)Pikkus
1."Tortured" 1:39
2."Blood Pigs" 4:03
3."T.R.I.C."Bistany, W. Marsh, McGuire, Patterson, Shamaya3:05
4."My Confession" 5:31
5."Sacrilege" 4:09
6."Battle Ready" 4:21
7."Emtee" 3:58
8."Possession"Bistany, Marsh, McGuire, Patterson, Shamaya4:54
9."Thots" 4:09
10."Fillthee"D. Aguilera, Bistany, Marsh, McGuire, Patterson, Shamaya3:36
11."Menocide" 4:51
12."Jonestown Tea" 9:47
13."Brother" 7:03

Koosseis salvestamise ajal[muuda | muuda lähteteksti]

Produktsioon[muuda | muuda lähteteksti]

  • Produtsent: Terry Date
  • Tehnik: Terry Date, Martin Feveyear
  • Tehniku assistendid: Dave Fisher, Anthony Kilhoffer, Floyd Reitsman
  • Miksija: Terry Date
  • Lõplik töötlemine: Ted Jensen
  • Digitaalne graafika: Martin Feveyear
  • A&R: Ron Laffitte
  • Kunstilised juhid: P.R. Brown, Wendy Dougan
  • Jaki disain: P.R. Brown
  • Brošüüri disain: Wendy Dougan
  • Fotograafia: P.R. Brown

Kohad edetabelites[muuda | muuda lähteteksti]

Riik Edetabeli nimi (2002) Koht
Suurbritannia Top rock albums 86.
Ameerika Ühendriigid The Billboard 200 145.