Printsess Christina, proua Magnuson

Allikas: Vikipeedia
Printsess Christina

Christina, Rootsi printsess, proua Magnuson (Christina Louise Helena; sündinud 3. augustil 1943 Haga lossis Stockholmis) on praeguse Rootsi kuninga Karl XVI Gustavi õde.

Vanemad ja õed-vennad[muuda | muuda lähteteksti]

Printsess Christina sündis Haga lossis Västerbotteni hertsogi Gustaf Adolfi ja Saksi-Goburgi-Gotha printsessi Sibylla neljanda lapsena. Christina isapoolne vanaisa oli kuningas Gustav VI Adolf.

Printsess Christinal on vanemad õed printsess Margaretha (sünd. 1934), printsess Birgitta (sünd. 1937) ja printsess Désirée (sünd. 1938) ja noorem vend Karl XVI Gustav.

Kihlus ja abielu[muuda | muuda lähteteksti]

Christina tutvus oma tulevase abikaasaga 1961. aastal Stockholmis pidulikul lõunasöögil. Tema ja Tord Gösta Magnusoni kihlus kuulutati välja 1974. aastal.

Paar abiellus 15. juunil 1974 Stockholmi kuningalossi kirikus. Lihtkodanikuga abiellumise tagajärjel kaotas Christina tiitli Kuninglik Kõrgus ning temast sai printsess Christina, pr Magnuson.

Printsess Christina ja ta abikaasa elavad Stockholmis.

Lapsed[muuda | muuda lähteteksti]

Kuninglikud kohustused[muuda | muuda lähteteksti]

Printsess Christina osaleb mõnikord Rootsi kuningliku perekonna korraldatavatel lõunasöökidel ning on mitme organisatsiooni auliige ja patroon. 9 aastat oli printsess Christina Rootsi Punase Risti esimees.