Pühasõdalane

Allikas: Vikipeedia

Pühasõdalane on inimene kes tapab teisi jumala nimel.

Mõiste võeti kasutusele 2014 aasta algusest eesti meedias islami terroristi koondnimetusena, mudžahiid või džihadisti tõlkevastena. Pühasõdalased islamis peavad läbi tegema nii usulise kui ka sõjalise väljaõppe.

Näited[muuda | muuda lähteteksti]

Al-Nusra rühmituse võitleja, taanist pärineva Amiri tunnistus, Süüria kodusõjas (EPL 20. oktoober 2014): „Me tänasime jumalat, et usutaganejad surid. Me peksime nende laipu ja määrisime neid nende enda verega. Tead, nad on koerad. Loomad, kes väärivad surma. Ma räägin, ma olin tõeliselt õnnelik. Iga kord, kui me tapsime rafidah’ (šiiitide halvustav nimetus), tundsin end tõeliselt õnnelikuna.”

22. septembril 2014 ütles videopöördumises terrorirühmituse Islamiriigi (IS) kõneisik Abu Mohammed al-Adnani: Kui te saate tappa uskmatu ameeriklase või eurooplase, eriti pahatahtlikke ja räpaseid prantslasi või austraallasi või kanadalasi /../ kaasaarvatud Islamiriigi vastu koalitsiooni astunud riikide kodanikke, siis toetuge Allahile ja tapke ta. Lömastage tema pea kiviga või veristage ta noaga või sõitke temast oma autoga üle või visake ta kõrgelt alla või kägistage või mürgitage teda. /../ Te maksate veel selle eest, kui teie ristisõda kokku kukub, ning seejärel ründame me teid teie kodumaal.[1]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]