Marko Kass

Allikas: Vikipeedia

Marko Kass (sündinud praeguse Karula valla territooriumil) on eesti põllumajandusteadlane.

Ta lõpetas 2004. aastal Eesti Põllumajandusülikooli, 2007. aasta märtsis kaitses magistriväitekirja loomakasvatuse erialal ja 2014. aastal doktorikraadi väitekirjaga "Effect of crude glycerol feeding on feed intake, lactational performance and metabolic status of dairy cows" ("Toorglütserooli söötmise mõju lüpsilehmade söömusele, piimajõudlusele ja ainevahetuslikule seisundile"). [1]

Kass on põllumajandusteadlasi ühendava Akadeemilise Põllumajanduse Seltsi liige 2008. aastast ja selle eestseisuse liige 2010. aastast. Aastal 2015 valiti ta seltsi presidendiks.

Kass on Eesti Maaülikooli õppejõud. Tema peamised teadustöösuunad on mäletsejaliste metabolism, söödad ja nende kvaliteet ning mäletsejaliste metabolismi uurimise metoodika.

Marko Kass on end erialaselt täiendanud Taanis Aarhusi Ülikoolis ja Rootsi Põllumajandusülikoolis. Lisaks Ühendkuningriigis Scotland's Rural College's professor Marie J. Haskelli töörühmas.

Ta on Akadeemilise Põllumajanduse Seltsi teadusajakirja Agraarteadus (Journal of Agricultural Science) toimetuskolleegiumi liige. Ta on vabatahtlik Eesti Maaülikooli tudengite projektis „Elus teadus“. Ta on 2012. aastast Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi iga-aastase konverentsi "Terve loom ja tervislik toit" korraldustoimkonna liige.

Marko Kass oli Eesti Maaülikooli International Club'i asutajaliige ja korraldustoimkonna liige 20112015.

Ta on SA MÜ (Kääriku Metsaülikool) tegevtoimkonna ja nõukogu liige ning Kääriku Metsaülikooli kogumiku toimetaja 2007–2015.

Aastatel 2004–2006 oli ta noorteühenduse Noor-Isamaa esimees.[viide?]

Artikleid[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]