Malli arutelu:Laulupeo info

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
Tehniline jutt lehelt Arutelu:Laulupidu

Mis sa infokasti mallist arvad? Minu nägemuses võiks ta olemasoleva nav-malliga samas stiilis olla – sama värvi päiseribaga. Aga ma vajan ilmselt tehnilise külje pealt abi. Ja kui laulupidude ja tantsupidude jaoks jaoks ühendaba saaks malli, siis kas teha mall {{laulupeo info}} koos ümbersuunamisega {{tantsupeo info}}, et vältida kohmakamat kuju {{laulu- ja tantsupeo info}}. Soovitusi?--Pikne 5. aprill 2009, kell 13:09

Mina oskan ainult teiste mallide järgi teha ja leidsin en:Template:Infobox Recurring event, mis ongi mõeldud korduva sündmuse puhul. Veel on olemas en:Template:Infobox Holiday, mida kasutatakse usupühade kui ka kommertsliku (ärilise), historical, cultural (ajaloo, kultuurilise) sündmuse puhul. Pühad on ju ka sündmused ja mina paneksin sellele mallile nimeks "Sündmused". Kahjuks olen õppimisega seotud ja aega napib. Viki on nagu haigus, millest lahti ei saa ja seepärast püüan võimalusel abiks olla. --Tiuks 5. aprill 2009, kell 11:57 (UTC)
Enne oli inglise viki mall valesti lingitud aga mida sa arvad en:Template:Infobox Holiday? Seda saab ka pühade artiklites kasutada. --Tiuks 5. aprill 2009, kell 14:10 (UTC)
Need mallid ei tundu päris need olevat. Ma ise vaatan, et ehk annab sellest midagi teha – mulle meeldib, et seal all servas on lingid eelmisele ja järgmisele.--Pikne 5. aprill 2009, kell 17:29
Eelnev ja järgnev on ka mallis {{Laulu info}}. Näiteks väli loo_number asemel võiks olla toimumisaasta. Kas sa tahad kronoloogiat teha aastate järgi või üld- ja noorte laulupidu eraldi kronoloogiaga. Värvused saab ka eraldi lisada (sellel väli liigitus ja teen ise). Kas sa ise julged proovida? Näiteks katsetamiseks võid kasutada proovimalli {{X2}} ja õpetuse lehel ehk /doc lehel näed kuidas välja hakkab nägema. Kui hätta jääd, siis proovin aidata. Laulupeo ja tantsupeo jaoks peaks tegema eraldi malli, sest väljale "Esitaja" saab laulu asemel panna "laulupidu" või "tantsupidu". --Tiuks 5. aprill 2009, kell 15:55 (UTC)

Pealkiri võiks olla "laulupeo info". --Tiuks 6. aprill 2009, kell 20:55 (UTC)

Jõudsin juba enne paarist kastist kokku teha midagi. Esialgu olen rahul. Nüüd jääb üle küsida, kas ma võin teha siia ümbersuunamise {{tantsupeo teabekast}} ja sellise pealkirja alt siinset malli tantsupidude artiklites kasutada. Iseenesest peaks vist toimima nii?
Ma just märkasin sellist malli veel. Tundub sümpaatsem ja panin siinsele ka sama pealkirja, et teabekasti praktikat edasi arendada.--Pikne 7. aprill 2009, kell 0:02
See näide on just erand, sest meil on enamasti kasutatud lisaks "info". Võib küll ümbersuunata aga sellel ei ole mõtet, sest seda saab õpetuses selgitada, et saab kasutada ka tantsupidudel. Minul on näiteks ansamblid ka muusikute infos. Alumise kohta tahaks linki panna aga ei saa ja seepärast võiks olla see nii nagu {{laulu info}}s. --Tiuks 6. aprill 2009, kell 21:07 (UTC)
Katsetasin ka malli teha meie {{infokast}}iga ja proovimall on {{X2}}. Näha saab Kasutaja:Tiuks/Liivakast. --Tiuks 6. aprill 2009, kell 23:47 (UTC)
Iseenest paistab neid info lõpulisi teabekasti malle veel piisavalt vähe olevat, et ei oleks ka hilja sõna infobox vastena ilusama kuju teabekast või teave kasuks otsustada. Või kui ka see selleks, siis, mis mõttes ei saa linki panna? Siinsele saab ju alla serva eelmise ja järgmise laulupeo lingi panna ja märksa kompaktsemal kujul, kui su infokastiga tehtud mall hetkel pakub.--Pikne 7. aprill 2009, kell 18:16
Ma arvan, et lühem nimi on parem. Mõnikord ei lisata meil isegi info juurde.
Ma mõtlesin linki värvilisel ribal. Oleks selline üldnimi (üldlaulupidu, noorte laulupidu jne) aga see ei ole selle infokasti jaoks oluline.
Hetkel ei saa pihta noolele, mis kasti lõpus on. Ma hakkasin mõtlema, et võiks teha ikkagi eraldi infokastid, tantsupeole ka. Infokasti malliga on väga lihtne teha. --Tiuks 7. aprill 2009, kell 16:44 (UTC)
Noolele? Kui < > märke silmas pead, siis < ehk vasakule viib eelmisele peole ja > ehk paremale viib järgmisele, mulle tundub loogiline olevat. Kui värvilisele ribale muutmatu link lisada, siis oleks eraldi malli üldlaulupidude, üldtantsupidude, noorte laulupidude, öölaulupidude jne jaoks tarvis – eeldades et kõigis nimetatutes saaks siinset malli kasutada. Ehk siiski nii nagu välja pakkusid, et seletaks malli lehel, milliste artiklite (erinevad laulu- ja tantsupeod) juurde mall mõeldud on?--Pikne 14. aprill 2009, kell 19:08
See nool on natuke tagasihoidlik ja keskel on tühjus, seepärast ei saa hästi pihta.
Erinevate kronoloogiate tegemiseks on eraldi mallid mõistlikumad. Proovi teha uus mall ja kopeeri proovimalli {{X2}} kood malli ja lisa üldnimetuse artikli link "Kronoloogia" juurde (näiteks, noorte laulupidude kronoloogia).
Tegelikult tuli mul mõte hoopis sellesse malli lisada kõik erinevad peod. Lisada juurde header21, data22, data23 ja eelmine ja järgmine link tuleks täpsemalt kirjutada (kasvõi numbriga eelmine_link2, järgmine_link2 jne). Kas sulle nii sobiks? Täna pole aega katsetada aga homme vaatan üle, sest ma tahan x2 asemele uut proovimalli teha. --Tiuks 14. aprill 2009, kell 17:26 (UTC)
Ei tea öelda. Mulle isiklikult näib edasi-tagasi osa tipp-topp olevat. Ega ta ei peagi liiga esiletükkiv olema. Kui juba nav-mallis (all) teised erinevad peod olemas on, siis ei oska teabekasti sisse peale eelmise-järgmise muud tahta.--Pikne 14. aprill 2009, kell 21:55
Nüüd sain valmis ja malli koodi võib siia kopeerida. Õpetuse lisan hilje. Kõikidel pidudel on oma kronoloogia. Vaata näiteid Kasutaja:Tiuks/Liivakast. --Tiuks 17. aprill 2009, kell 21:05 (UTC)
Saan nüüd aru, kuidas mõtlesid. Aga ei saa öelda, et mulle su mall mulle mu praegusest rohkem meeldib. Liiga esiletükkiv on kronoloogia ja kood venib ka pikemaks (minul on edasi-tagasi lingid kahe rea peal). Ehk võiks sinisele ribale Rooma numbrite vahele sama süsteemiga erinevad lingid panna, nagu Oscari mallis, mille järgi tegin, oli.--Pikne 18. aprill 2009, kell 0:37
See mall on inspireeritud mallist {{Eurovisiooni lauluvõistlusel osaleja}} (hetkel vigane). Muidugi võib lingid ka numbritega kirjutada aga vahe on selles kui on ainult numbrid, siis peaks keskel olema mingi tekst. Värviline riba on mallis päise (alamosa) rida ja info on tavaliselt selle all (Oscari mall on muidugi erand). Ma ei tea kas ma sellesse nüüd oskakin 2 noolt ühele reale panna, sest see on ju natuke teistsugune. Põhimõte jääks siis ikkagi sama igale kronoloogiale eraldi väljad. --Tiuks 17. aprill 2009, kell 21:56 (UTC)
Iseenesest, kui päises on "<Rooma number> üldlaulupidu" ja all vasakul on ühe võrra väiksem ja paremal ühe võrra suurem rooma number, siis on ju selge kuhu alumised numbrid viitavad. Sa oled küll vaeva ja näinud ja püüad abiks olla, aga, vabanda, ma ei mõista siiski hästi selle vajadust.--18. aprill 2009, kell 9:12