Malli arutelu:Harju kreis

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas Fischmeister on Veskimetsa, Vismeistri või mõlemad?

BHO järgi on Fischmeister Fišmeistri või Vissmeistri; Veskimetsa seal märksõnana ei ole. --IFrank (arutelu) 4. september 2013, kell 22:02 (EEST)[vasta]
Lisaks nimele peaks kokku langema ka asukoht st. praegused piirid. Paiknes praeguses Haabersti linnaosas (kas hõlmas ka Haabersti asumit ?) Harku järve ja mere vahel? Ludwig August Mellini atlases on Fischmeister Kakumäe küla (Kakkomäggi), Rocca al Mare (Effemäggi), Tiskre (Tischer) ja Haabersti mõisa (Habers) vahel. Artiklis "Haabersti mõis" on kirjas et Fismeistri küla kuulus Haabersti (linna-)mõisa alla.
Seda ma ei oska öelda, aga möödaminnes märgiksin, et õige peaks olema Essemäggi (pikkade s-idega kirjutatud), mitte Effemäggi. --IFrank (arutelu) 5. september 2013, kell 19:52 (EEST)[vasta]
Andmeid (1826) said siit - Bienenstamm, H. von (1826). Geographischer Abriß der drei deutschen Ostsee-Provinzen Rußlands, oder der Gouvernemens Ehst-, Liv- und Kurland. Riga: Deubner. Lk lk. 51. {{cite book}}: tundmatu tühi parameeter: |coauthors= (juhend) võetud, kuid kui luua selleagsesse Tallinna sarasesse kuulunud kohtade kohta eraldi artiklid, oleks vajalik välja mõelda artikli õige laiend või langevad need piirkonnad kokku linnamõisadega?
Huvitav on ka see et Fischmeisteril Tiskre oja ääres on kaardil tähis sama mis väiksematel mõisatel ja mitte selline nagu küladel (Kakumäe jt.). Kas Veskimetsas Haabersti mõisa lähedal oli samanimeline küla?