Malli arutelu:Geo-toim

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

See mall on mõeldud geoloogilise sisuga toimetamist vajavate artiklite märgistamiseks. Vajadus selle järgi on olemas, sest mina ning eeldatavasti ka teised geoloogid, kes tulevikus Vikipeedias toimetamistööd teevad, ei jõua enam viimaste muudatuste lehte pidevalt jälgida. Samas sooviksin ma saada teada uutest geoloogilistest artiklitest, et neile pilk peale heita. Kui teised toimetajad näevad uut (või ka vana) geoloogilist artiklit, mille pädevuses on põhjust kahelda, siis palun lisada neile see mall. Siim 4. detsember 2006, kell 19:49 (UTC)

Teretulnud on ka parandused malli teksti ning kujunduse osas. Siim 4. detsember 2006, kell 19:49 (UTC)

Kas mall tuleks lisada artikli lõppu või algusesse ? --Dj Capricorn 4. detsember 2006, kell 20:08 (UTC)

Ma arvan, et lõppu. Ta ei pea silma paistma. Võib-olla oleks isegi hea kui ta oleks artikli lugejale hoopis nähtamatu, sest mõeldud on ta ju rohkem püsitoimetajatele, kes leiavad vastavad artiklid kategooria abil. Siim 4. detsember 2006, kell 20:24 (UTC)

Jah, see malli mõte on hea, samas see haamer minu meelest hästi ei sobi, parem on kahtlemata [[Pilt:Geographylogo.svg]] see, kuid see on inglise viki pärane. --Dj Capricorn 4. detsember 2006, kell 20:14 (UTC)

Vasara võib mõne sobivama pildiga asendada. Panin ta sinna, sest midagi muud sobivat ei leidnud kohe. Siim 4. detsember 2006, kell 20:24 (UTC)

"Geoloogiline artikkel" lõikab mulle kõrva. Minu meelest oleks parem "geoloogiateemaline artikkel". Andres 4. detsember 2006, kell 20:35 (UTC)

Miks ka mitte. Siim 4. detsember 2006, kell 20:37 (UTC)

Malli kategooriaks võiks ka panna (peale geoloogia kategooria) kategooria Tähelepanu ootavad artiklid, kus hiljem ilmselt tuleb tekitada toimetamised valdkonniti või midagi sarnast, praegu pole see loomulikult veel vajalik --Dj Capricorn 8. detsember 2006, kell 19:01 (UTC)

Ma usun, et sa pidasid silmas kategooria kategooriat, mitte malli kategooriat. Siim 8. detsember 2006, kell 19:23 (UTC)

Jah; eile nähes Kordiljeeride artiklit panin sinna geo-toim malli, kuid see peaks kehtima ju ainult geoloogia artiklite puhul, ma ei tea, kas oleks vastuvõetav, kui mallis alguses ühendada geograafiaga seotud artklid (ehk siis tuleks pisut sõnastus muuta) ? --Dj Capricorn 9. detsember 2006, kell 10:23 (UTC)

Ma mõtlesin küll, et ainult geoloogilistele artiklitele tuleks see mall lisada. Geograafia võiks eraldi malli saada. Aga iseenesest on Kordiljeeride teke ju vägagi geoloogiline teema. Siim 9. detsember 2006, kell 10:32 (UTC)
Arvan, et idee järgi tuleks konkreetsete geograafiliste objektide kohta käivatele artiklitele see mall lisada ainult juhul, kui artiklis puudutatakse geoloogiat. Andres 9. detsember 2006, kell 10:34 (UTC)

malli nimi[muuda lähteteksti]

kui sellist malli kasutusele võtta siis oleks hea enne üldiselt kokku leppida sellist tüüpi mallide loomine ja kasutamine, kuid see selleks.

Saan aru, et mallid on sulle eriti südamelähedane teema. Võta siis kätte ja loo need standardid, et teised saaksid neist juhinduda. Siim 10. detsember 2006, kell 21:49 (UTC)
kui on soov teha midagi sellist millel on laiemad mõjud siis võiks ennem ettepanekud teha ja küsida teiste arvamusi ja proovida leida kogu Vikipeedia seisukohast hea lahendus, mitte võtta asju oma mätta otsast, et "mulle meeldiks kui selline asi oleks, teeks minu elu lihtsamaks" siis teen ära. Sedasi halba eeskuju näidates tekkib teisigi selliseid läbimõtlematuid "lahendusi" sellise kiirusega et keegi ei jaksa pärast sellist suppi ära süüa. (vaata või kuhu "täienda"-mall on meid viinud). ... Küsimus on selles kas on soov arendada ka keskkonda milles ka teised suudavad osaleda, või sättida asju oma käe järgi et endal oleks hea tegutseda oma vabal ajal --TarmoK 10. detsember 2006, kell 22:25 (UTC)

malli nimes oleks esieks parem muuta järjestust: enne "toimeta" ja siis valdkond, sedasi on sellised mallid ühes koos kui vaadata mallide nimekirja, et kui on vaja leida kuidas täpselt malli nimi on või kas vastavat malli on olemas.

teiseks reserveerida "geo" vaid geoloogiale!? väga oma mätsa otsast lähenemine ju. Kas on sellin mall siis kõigile artiklitele mis on maateadustega seotud või siis olgu "geoloogia" ikka välja kirjutatud. --TarmoK 10. detsember 2006, kell 21:03 (UTC)

Malli nime muutmine ei tohiks suur probleem olla. Siim 10. detsember 2006, kell 21:49 (UTC)

p.s. pealegi toimetamist ootavate artiklite kategooria lehel on toodud hea nõuanne kuidas saada sama info kätte juba olemasolevate vahenditega. (kahjuks on seal praegusel hetkel vaadates ajutisi serveri/andmebaasi probleeme, kuid sakslaste usinust arvestades ei usu et see kaua kestab) --TarmoK 10. detsember 2006, kell 21:03 (UTC)

See abivahend töötaks paraku ainult kategooriseeritud artiklite juures, aga uued ja toimetamist vajavad artiklid kipuvad ilma kategooriata olema. pealegi pole mul aega oodata millal nad selle värgi tööle saavad. Ja kui tõesti selgub, et mall pole enam vajalik, siis saab selle ju kustutada. Siim 10. detsember 2006, kell 21:49 (UTC)
kärsitusega ei jõua kaugele. ... Leides artikli mis vajab toimetamist siis lisa toimetamise märge, selleks see märge on loodud. Lootes et asjasse mitte pühendatu oskab panna lisaks ka "õiget" valdkonna toimetamise märget on minu arust küll palju loodetud, rääkimata kes mäletaks peast neid. Kui endale on tähtis selliseid artikleid kuskil loetelus näha siis võib vabalt endale nimekirja teha. Aga vaid oma vajadusteks artiklitesse lisa "vidinaid" riputada.... --TarmoK 10. detsember 2006, kell 22:25 (UTC)
Minu meelest töötab see mall praegu hästi. Kui ma näen mõnda artiklit, mille Siim peaks üle vaatama, siis panen selle malli. Siim vaatab artikli üle ja eemaldab malli. See käib kiiresti. Malli mõtles Siim välja sellepärast, et ta ei jõua enam viimaseid muudatusi ega uusi artikleid läbi vaadata. Need, kes seda malli ei tea ega mäleta, teda lihtsalt ei kasuta. Peale minu teab seda malli ka Dj Capricorn. Mina ei olekski üldse selle poolt, et sääraseid malle massiliselt looma hakata, sest siis ei jõuaks neid kõiki tõesti meeles pidada. Seda tulebki võtta ad hoc-mallina. Andres 11. detsember 2006, kell 07:48 (UTC)
kui mall on vaid ühe-kahe-kolme inimese jaoks siis ehk oleks mõtekam sellist "infovahetust" teha muud moodi kui panna kogu lugejaskonnale loetavaks sildikesi. Seda ühelt poolt ja teisalt otsa lahti tegemine mitte selge lähenemisega panebki alguse "massilisele" loomisele, kuna väga tõenäoline et peagi leidub (uusi) kasutajaid kes võtavad lähenemist malli ja hakkavad samasuguseid "tootma" ja siis proovi dzhinni pudelisse tagasi panna. Ja skeptikuna peaks ka ütlema et selliste "todo" listide tegemine ei ole siiani siinses Vikipeedias eriti palju edasi viinud asja, nimekirjad tekkivad ja heal juhul pikenevad, halvemal juhul vaid jäävadki kuhugi seisma
Kui tõesti on vajadus ja näha et see asi töötab, siis parema meelega näeks seda lugejale peidetult ja sel juhul võiks mõelda hoopis selle malli tegemisel sedasi, et see liidaks kokku tavalsie toimeta malli (toimeta kategooriaga) + valdkonna toimetamist ootavate artiklite kategooria, sedasi oleks hundid söönud ja lambad terved. Lugejad ei pea nuputama mida iga sildike tähendab ja "asjatundjad" leiavad kergemini oma valdkonna artikleid üles --TarmoK 11. detsember 2006, kell 22:56 (UTC)
See võiks peidetud küll olla. Andres 12. detsember 2006, kell 09:02 (UTC)

Pakun sõna "geoloogiliste" asemel kasutada sõna "geograafiliste". Geonarva 3. veebruar 2007, kell 05:26 (UTC)

Miks? Kui ma selle malli tegin, siis ma mõtlesin küll, et selle malliga hakatakse märgistama geoloogiaalaseid artikleid, kuid juhtus nii, et teda määratakse igasugustele maateaduslikele artiklitele. Seetõttu võib kaaluda malli ümbernimetamist geoloogilisest maateaduslikuks. Kuid geograafia ei ole mitte mingil juhul maateaduse sünonüüm ja oleks siin väga ebasobiv. Siim 3. veebruar 2007, kell 10:01 (UTC)
Olen nõus nimega "Maateaduslikud", sest arvan et näiteks looded ei kuulu geoloogide huvidele. Geonarva 4. veebruar 2007, kell 15:19 (UTC)
Ei maksa selliseid järeldusi nii kiirelt teha. Näiteks Päikesesüsteemi kõige aktiivsema vulkanismiga taevakeha on Jupiteri kuu Io. Sealne vulkanism on genereeritud justnimelt Jupiteri külgetõmbest tekkinud Io sisehõõrdest, mis vabaneb soojusena. Ka Maa puhul on looded üks Maa sisesoojuse allikaid. Geoloogia on tegelikult väga laiahaardeline teadus ja tegeleb asjadega, mille peale kohe ei oska mõtelda. Aga asjast rääkides. Ma pean veel natuke mõtlema, sest selle malli ma tegin vähemalt esialgu enda jaoks. Maateadusi on palju ja nendes kõigis häid teadmisi omada on keeruline, et mitte öelda võimatu. Mul ei pruugi jätkuda teadmisi, jõudu ja aega, et selle kõigega tegeleda. Siim 4. veebruar 2007, kell 15:28 (UTC)