Maailma Capoeira Föderatsioon

Allikas: Vikipeedia
Maailma Capoeira Föderatsioon

Maailma Capoeira Föderatsioon (WCF) on registreeritud 4. novembril 2011 Eesti Vabariigis (registreerimisnumber: 8033439). Capoeira on Brasiiliast pärit tantsuline võitluskunst. Ajaloo vältel see on esimene rahvusvaheline capoeira organisatsioon, mis on registreeritud Euroopa Liidus.

18. juunil 2011 toimus Bakuus Kolmas Rahvusvaheline Capoeira Foorum, milles osalesid organisatsioonid kaheksalt maalt. Pärast pikki läbirääkimisi ja diskussioone tulid foorumi osalejad järeldusele, et uue capoeira maailma loomine kujunenud olukorras on heaks eelduseks ühendada kõiki capoeira gruppe. Foorumis võeti otsus vastu WCF loomiseks.

Tänapäeval WCF on üks võimsamatest maailma capoeira organisatsioonidest. Ta hõlmab erinevate rahvusvaheliste gruppide rahvuslikke föderatsioone nagu "Capoeira Brazil", "MUZENZA", "AXE Capoeira","Capoeira Berimba" jm. Föderatsiooni ülesanded seisnevad selles, et edendada capoeirat kui maailma sporti, luua sõbralikke suhteid riiklike föderatsioonide ja koolide vahel, ühendades neid. Samuti üheks WCF prioriteediks on capoeira liitmine olümpiaalade hulka. Maailma Capoeira Föderatsioon tunnustab capoeirat kui Brasiilia kultuuri pärand ning peab selle ajaloolisi juuri lugu. Kuid samas WCF peab prioriteediks capoeira arendamist kui spordiala.

Maailma Capoeira Föderatsioon korraldab meistrivõistlusi erineval ulatusel, samuti seminare ja maailma võistlusi, millest saavad osa võtta kõik capoeira rühmad, seal hulgas ka need, kes ei ole Föderatsiooni liikmed. 31. maist 1. juunini 2013 korraldas WCF maailma capoeira võistlused, mis toimuvad Bakuus. See on esimene suurejooniline kõrge taseme sündmus capoeira arenemise ajaloos, mis hõlmab capoeira gruppe, koole ja organisatsioone erinevatest maailma nurkadest. Kutsutute seas on gruppe rohkem kui 80 maalt ja umbes 20 maailmataseme capoeira gruppi.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]