MENA

Allikas: Vikipeedia
See artikkel on piirkonnast. Muude kasutuste kohta vaata artiklit Mena (täpsustus).
"WANA" suunab siia. Muude kasutuste kohta vaata artiklit Wana (täpsustus).
Milliseid riike mõistetakse MENA-riikidena:
     Peaaegu alati
     Vahepeal
     Harva

MENA (akronüüm inglise keelest Middle East and North Africa ehk Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika; ka WANA (Western Asia and North Africa ehk Lääne-Aasia ja Põhja-Aafrika), MESASA (Middle East, North Africa, and South Asia ehk Lähis-Ida, Põhja-Aafrika ja Lõuna-Aasia), MENAT (Middle East, North Africa, and Turkey ehk Lähis-Ida, Põhja-Aafrika ja Türgi)) on ingliskeelne akronüüm Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika ning seda ümbritseva piirkonna kohta. Mõistet kasutatakse tihti ülikoolides, sõjaväes, katastroofiabis, meedias ja ärinduses.[1][2] Piirkonna maadel ja rahvastel on suur kultuuriline, majanduslik ja keskkondlik ühisosa.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "World Bank Definition: MENA". Worldbank.org. Originaali arhiivikoopia seisuga 29. oktoober 2014. Vaadatud 28. novembril 2014.
  2. "World Economic Forum on the Middle East and North Africa, Marrakech, Morocco, 26-28 October 2010". World Economic Forum on the Middle East and North Africa 2010 - World Economic Forum. Originaali arhiivikoopia seisuga 18. aprill 2012. Vaadatud 28. novembril 2014.