La Serena

Allikas: Vikipeedia
La Serena
Lipp
Vapp
La Serena lipp
La Serena vapp

Pindala 1892,8 km²
Elanikke 195 382 (2017)[1] Muuda Vikiandmetes

Koordinaadid 29° 54′ S, 71° 15′ W
La Serena (Tšiili)
La Serena

La Serena ([la seˈɾena]) on linn Põhja-Tšiilis, Coquimbo piirkonna pealinn. Linn asutati 1544. aastal ja see on vanuselt teine linn Tšiilis pealinna Santiago järel.

2012. aastal oli linnas ligikaudu 200 000 elanikku. See on üks Tšiili kiiremini arenevaid piirkondi. La Serena on tuntud turismisihtpunkt nii Tšiili kui ka Argentina elanikele, eriti suvel rannahooajal. Linnas asub La Serena ülikooli peakompleks ja La Serena katedraal on La Serena peapiiskopkonna keskus.

Asukoht[muuda | muuda lähteteksti]

La Serena asub otse Vaikse ookeani ääres, umbes 470 km Santiagost põhjas ja Coquimbo läheduses. Linnast ida pool asub Río Elqui jõe org Valle del Elqui, mis on Tšiili põhjapoolseim viinamarjaviljeluse piirkond. Linna taga kõrgub Cerro Grande.

Vaatamisväärsused[muuda | muuda lähteteksti]

Linna keskel asub väljak Plaza de Armas, mille ääres asub katedraal ja teised kirikud. Linnas on mitu väikest turgu ja kaubatänavad. Linnas on palju muuseume.

Ookeani ääres on mitu valge liivaga supelranda. Võimalik on teha väljasõit Isla Damase saarele, samuti väljasõite piirkonna orgudesse. Valle del Elqui alal asub mitu rahvusvahelise tähtsusega observatooriumi.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 2017. aasta Tšiili rahvaloendus, vaadatud 12.01.2021.