Kuno Tehva

Allikas: Vikipeedia

Kuno Tehva (sündinud 26. juunil 1971) on Eesti ettevõtja ja jalgpallitegelane.

Temaga on seotud kaubamärgid Nõmme Kalju, Kalju Mängude Maja, ADNOC, OrgCom, moekonkurss SuperNoova, Club Privé, Stereo ja Sun Dance Music Festival. Tehva on Nõmme Kalju jalgpalliklubi president, juhatuse esimees ja üks taasasutajatest.

2000. aastate alguses tegeles Kuno Tehva määrdeainetega, esindades nii Eestis kui Lätis Araabia Ühendemiraatide naftatööstusettevõtet ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company).

Eestist pärit muusikaduo Rulers Of The Deep (Meelis Meri ja Priit Juurmann) esindamisega saavutas Kuno Tehva edu nii USA-s kui Inglismaal, sõlmides Eestist pärit muusikute eest plaadilepinguid selliste plaadifirmadega nagu Defected Records, Distance, Ovum, Stelth, Hed Kandi jne.[1]

Alates 2002. aastast on Kuno Tehva arendanud Eesti jalgpalli ning olnud tegev jalgpalliklubi Nõmme Kalju presidendina.

Suurimateks saavutusteks jalgpallis on Nõmme Kaljuga võidetud meistritiitlid aastatel 2012 ja 2018 ning Evald Tipneri karikasarja võitmine aastal 2015;[2] Kalju esindusmeeskonna Meistriliigasse viimine ning seal kuue aasta jooksul neljal korral UEFA Euroopa liigasse pääsemine. Nõmme Kalju noortemeeskonnad on võitnud U17 ja U19 Eliitliigad ning Nõmme Kalju rannajalgpallimeeskond on neljakordne Eesti meister rannajalgpallis. Nõmme Kalju jalgpalliklubis tegutseb 600 last ning kokku on jalgpalliklubis ligi 30 noortemeeskonda.

Kuno Tehva seos Nõmmega on tema vanavanaisade Johannes Lindemanni, kes oli Nõmme esimene linnapea, ning Eduard Kansa, kes oli lühikest aega Hiiu kooli direktor, kaudu.

Aastatel 1991–1998 elas Kuno Tehva USA-s.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Tema elukaaslane on Helen Mahmastol.[3] Tema ema oli pianist ja muusikapedagoog Irene-Maria Lindi (1943–2017).

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. [1] Eesti Päevaleht
  2. [2] soccernet.ee
  3. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 8. august 2016. Vaadatud 19. juulil 2016.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)