Kieran Tierney

Allikas: Vikipeedia
Kieran Tierney (2016)

Kieran Tierney (sündinud 5. juunil 1997 Douglases, Mani saarel) on Šotimaa jalgpallur, kes mängib vasakkaitsja või keskkaitsjana Hispaania kõrgliigaklubis Real Sociedad ja Šotimaa jalgpallikoondises.

Ta alustas klubikarjääri Celticus, mille noorteakadeemiaga liitus ta 2005. aastal. Klubi põhimeeskonnas debüteeris ta Šotimaa kõrgliigas 2015. aasta aprillis. Läbimurde tegi ta järgmisel hooajal, kui valiti Šotimaa kõrgliiga hooaja noormängijaks ja hooaja sümboolsesse koosseisu. Šotimaa kõrgliiga hooaja noormängijaks valiti Tierney ka kahel järgmisel hooajal. Aastatel 2016–2019 tuli Tierney neli hooajal järjest Celticuga Šotimaa meistriks.

2019. aasta augustis siirdus ta umbes 25 miljoni naelsterlingi eest Inglismaa Premier League'i klubisse Arsenal.[1] Tegemist oli Šotimaa jalgpalluri ja Šotimaa kõrgliiga läbi aegade suurima üleminekuga. Arsenali meeskonnas debüteeris Tierney 2019. aasta septembris. Inglismaa kõrgliigas tegi ta debüüdi 27. oktoobril mängus Crystal Palace'i vastu. Inglismaa kõrgliigas lõi ta esimese värava 26. juulil 2020 mängus Watfordi vastu. 2023. aasta augustis läks ta Arsenalist laenule Real Sociedadi.

Šotimaa jalgpallikoondises tegi Tierney debüüdi 2016. aasta septembris sõprusmängus Taani vastu. Koondisekarjääri esimese värava lõi ta 24. märtsil 2022 sõprusmängus Poola vastu. Ta kuulus Šotimaa koondisse 2021. aasta Euroopa meistrivõistlustel.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Celtic
Arsenal

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]