Kategooria arutelu:Teadused

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ma arvan, et kategooria "Teadused" peaks jääma vaid suurte teaduste jaoks. Sellised artiklid nagu Egüptoloogia, Metallurgia ja Orientalistika peaksid saama omale mõne muu kategooria. Siim 20:20, 11 Sep 2004 (UTC)

Üks võimalus oleks see, kui me paigutaksime sellised teaduse peenemad harud ühe või mitme suurema haru kui kategooria alla, näiteks "Planetoloogia" "Astronoomia" kategooriasse, aga võib-olla ka "Geoloogia" kategooriasse, "Biofüüsika" "Bioloogia" ja "Füüsika" kategooriasse. "Egüptoloogia" võiks näiteks olla kategooriates "Vana-Egiptus" ja "Ajalugu", kuid võib-olla ka "Arheoloogia" ning nähtavasti kultuuri osadega tegelevate teaduste alla. Väga võimalik, et ka "Orientalistika" alla, kuigi kitsamas tähenduses see sinna vist ei kuulu. Aga arvan, et ei õnnestu tõmmata vaieldamatut piiri teaduse jämedamate ja peenemate harude vahele. Andres 05:15, 12 Sep 2004 (UTC)
Mulle tundub hea, kui eri teadused (või ka nende harud) on kõik ühes kohas korraga nähtaval, nagu nad praegu on. Ehk saab keegi teada, et egüptoloogia kui selline üldse olemas on ja võib-olla loeb ka artikli läbi. Seegi on ju oluline.
Ja loomulikult peaks teadused olema "Teaduse" allkategooriates üle korratud (biofüüsika ja egüptoloogia näide) - põhimõttel 'pigem rohkem, kui et puudu jääb'. - Urmas 06:09, 12 Sep 2004 (UTC)

Peame nüüd otsustama, kas me teeme sellised kategooriad nagu "matemaatika ja loodusteadused", "tehnika ja rakendusteadused" jne. ning tõstame olemasolevad kategooriad ringi või jääme endise süsteemi juurde, kus psühholoogia, bioloogia, keemia jne. kuuluvad otse teaduste kategooria alla. Siim 18:26, 6 Dec 2004 (UTC)

Minu meelest on parem kui kõik on ikka kategoorias "Teadused" aga needki võivad olla alamastmel kui senised grupinimetajad. Ma ei mäleta, kes on siin kusagil maininud, et õigem oleks need grupid ümber nimetada ja ümbergrupeerida "Humanitaarteadused" ja "Reaalteadused". Paul 18:38, 6 Dec 2004 (UTC)
Suur teaduste klassifitseerija oli Leon kes tahtis füüsika ja geograafia rakendusteaduste alla panna :) Ma arvan, et sel pole erilist mõtet kui teha kat. teaduste alla lihtsalt kaks alamkategooriat, suht mõttetu on ka see kui teadused saavad olema kahes kohas - teaduse ja reaalteaduse all näiteks. Siim 18:47, 6 Dec 2004 (UTC)
Siimuga nõus. Liigseid vaheastmeid pole tarvis. Andres 21:22, 6 Dec 2004 (UTC)

Siin on terve rida artikleid mille kategooriaks on "teadused". Näiteks ajalugu ja filoloogia. Samas näiteks keemia ja geograafia kategooriaks ongi "keemia" ja "geograafia". Peaksime ka filoloogiale ja teistele tegema vastavad kategooriad, mille abil nad teaduste hulka integreerime. Siim 22:15, 6 Dec 2004 (UTC)