Kasutaja arutelu:Võiduzõiduobene/Harilik saimiri

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Esmapilgul näeb artikkel väga korrektne ja ilus välja. Struktuur tundub loogiline ning sissejuhatus algab kohe definitsiooniga. Samuti on olemas pilt loomast ning kaart, mis näitab looma geograafilist levikut. Ilusti on toodd välja ka taksonoomilised tunnused ja ladinakeelne nimetus. Tundub nagu kõik oleks ilus ja tore, aga edasisel süvenemisel leidsin nii mõndagi norimist väärivat:

  1. Artiklit oleks tarvis pikemaks kirjutada, 6000 tähemärki ei ole täis, hetkel jääb 4000 kanti.
  2. Hakkasid silma mõned kirjavead, mis vajaksid parandamist: "apelsinid" olid kirjutatud kahe "i"-ga ehk "apelsiinid" ning "sugudevaheline" on liitsõna, mitte kaks eraldi seisvat sõna.
  3. Hästi ebakorrektselt on lauseliikmete järjestus antud lauses: "Enamuse oma joogivarudest saab see loom toidust, aga võivad nad joomas käia puude süvistesse kogunevast veest või maapinnal asuvatest lompidest." Lause algab ainsuses, aga teises pooles on järsku mitmuses? Lisaks on ka lauseliikmete järjestus teises osas väga vale: "nad võivad joomas käia" oleks loogilisem kui "võivad nad joomas käia".
  4. Veel üks segadust tekitava grammatikaga lause: "Sellel aja ("selle aja") veedavad isased peamiselt dominantsi näitamisega seotud tegevusi tehes ning täiskasvanud emastel sabas käies (siin võiks olla koma vahel, siis saaks lausest ehk juba esimest korda aru:)) lootes nendega paarituda."
  5. "Tal erinevate olukordade jaoks erinevad häälitsused." Tegusõna "olema" võiks ka siin lauses esineda.
  6. Peatükkide "Kaitsestaatus" ja "Lemmikloomana" (sinu artiklis on "i" täht on seal vahelt ära) lauseid võiks teha viisakamaks ja entsoklüpeediaartiklile sobivamasse lausestruktuuri panna. "Lemmiklooma" peatükki võiks mõne lause veel võimalusel tekida, muidu tundub see eraldi peatükina kuidagi nukker.

Pisemaid tähevigu ja kirjavigu hakkas veel päris mitmeid silma. Mustandil küll ei olnudki oluline kirjavigade jälgimine, aga pööra siis enne artikli avaldamist nendele kindlasti tähelepanu :) --Iingridv (arutelu) 2. november 2017, kell 12:57 (EET)[vasta]

Aitäh tagasisde eest!
PS: minu andmetel on tähemärke siiski peaaegu 7000 --Võiduzõiduobene (arutelu) 6. november 2017, kell 15:06 (EET)[vasta]

Palun ära tee linke inglise Vikipeedia artiklitele. Teksti sees tohivad olla ainult siselingid ehk lingid sama keele Vikipeedia artiklitele. Adeliine 6. november 2017, kell 16:13 (EET)[vasta]


Õppeassistendi tagasiside:

  • Artikli sissejuhatusse/määratlusse on vaja lisada siselinke.
  • Palun lisa iga lõigu lõppu viide.
  • Kontrolli viimase viite vormistust ning lisa puuduvad viite elemendid (vt siit).
  • Paranda arvude õigekirja, eesti keeles kirjutatakse tuhanded ja miljonid ilma komadeta (1000, 10 000, 100 000, 1 000 000)

Kui need parandused on sisse viidud, võid laadida artikli põhiruumi (vt videojuhendit) ning seejärel on töö arvestatud.--Kleppik (arutelu) 7. detsember 2017, kell 21:54 (EET)[vasta]