Kasutaja arutelu:Triinumtl/liivakast

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tubli algus! Olete paika pannud esialgse struktuuri, otsinud kirjutamiseks sobivad allikad ning asunud juba artikli sisulise kirjutamise juurde. Tunnustus, et õppeaines kehtivast ajakavast kinni peate - nii ei ole ka ohtu, et artikkel tähtajaks valmis ei saa. Pikemad soovitused, millele tööga jätkates tähelepanu võiksite pöörata, on antud allpool.

  1. Esialgne struktuur on alustuseks sobiv, kuid soovitan seda täiendada alateemadega, mis käsitleksid lisaks haiguse leviku põhjustele ning tagajärgedele ka epideemia kulgu. Inspiratsiooniks võib tutvuda näiteks ingliskeelse artikliga (sedavõrd pikalt aga kirjutama ei pea, piisab, kui seate fookuse keskajale), abi on, usun, ka pilgu heitmisest juba kasutatud teoste sisulisele ülesehitusele. Tekstiga edasi töötades lisage viited vastavasse alajaotusesse (abiks vaata 2. ja 3. õppetüki materjale).
  2. Valitud kirjandus on - väikeste mööndustega - sobiv. Keskkooliõpiku ja ENE asemel soovitan pilgu suunata pigem teaduskirjanduse poole, seda enam, et teemakohaseid ülevaateuurimusi ja teadusartikleid leidub märkimisväärses mahus ning olulisemad neist on Teile ka kergesti kättesaadavad. Kuigi veebientsüklopeediasse kirjutamine on näiteks esseest või teadusartiklist erinev žanr, soovitan ka Vikipeedia artikli kirjutamisel võtta aluseks akadeemilises kontekstis kasutamiseks sobivad materjalid. Kui vajate siinkohal abi, siis küsige julgelt nõu.
  3. Eeldan ilmselt õigesti, et töö praeguses etapis olete teadlikult piirdunud sekundaarkirjanduses leiduva info suuresti sõnasõnalise maha kirjutamisega ning teksti refereerimine on kavas hiljem? Selline teguviis on lubatud, kandke aga kindlasti hoolt, et oleksite enda jaoks üheselt mõistetavalt ära tähistanud, milline osa tekstist nõuab veel täielikult ümber kirjutamist (vt ka 5. ja 6. õppetüki materjale), milline on aga juba refereering. Sekundaarkirjandust lugedes on oluline pöörata tähelepanu ka selles antud info, esitatud väidete ja hinnangute kontekstile. Näiteks alaosas "rotid katku levitajatena" antud teave kirjeldab üht konkreetset eksperimenti - soovitan selle koha uuesti üle lugeda.
  4. Suurepärane, et olete jõudnud lisada oma tekstile ka pildi! Mõttekohaks - ehk oleks asjakohane leida selle asemele või valitule lisaks ka mõni ajastukohane, just keskajast pärinev illustratsioon?

Edaspidi võib tagasisidet oodata igal nädalal (eeldusel, et olete nädala jooksul artikliga sisulist tööd teinud). Kui kirjutamisel jooksvalt muresid või küsimusi tekib, ärge kõhelge muidugi ka juba enne järgmist tähtaega nõu küsimast.

Edukat kirjutamist!

K. K. --Kk1058 (arutelu) 16. november 2018, kell 23:09 (EET)[vasta]