Kasutaja arutelu:Silverpajumae/Gemius

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Asjalik artikkel. Küll aga on siit täielikult puudu privaatsus-aspekt ja viited düstoopia-ühiskonnale ning nuhkimistehnoloogiatele (HTML canvas, browser fingerprinting jne).

Gemiuse tooted on suunatud sellele, et lihtkasutaja järel nuhkida. Tasakaalustatud artiklis võiks see aspekt olla kuidagi kajastatud. Kasutaja läheb netti teatavate privaatsusootustega. Ja siis ... militaarlähedase tehnoloogia abil ... talt võetakse mistahes võimalus jääda privaatseks. Eetikaga on sel vähe pistmist.

Vt ntx, mis inimesed arvavad: https://nugiline.wordpress.com/tag/gemius/

--Tunguuz (arutelu) 20. märts 2018, kell 17:41 (EET)[vasta]

Aitäh korraliku artikli eest! Mõned kommentaarid:

  • Teksti sees ei tohiks olla välislinke ingliskeelsele Vikipeediale.
  • "Esialgne projekt nimetati GeMius’ks, milleks oli süsteem veebilehtede mõõtmiseks." -> Selle lause võiksid veidi loogilisemalt üles ehitada.
  • Sõna internet kirjutatakse väikese tähega.
  • Vaata tekst hoolega üle lohakusvigade ja ühildumise poole pealt (nt sotsio-demograafilist karakteristikuid -> sotsiaaldemograafilisi karakteristikuid).
  • "Prawdziwy Profil arenes Megapanel PBI/Gemius..." -> Ka see lause ei kõla loogiliselt.
  • Artiklis on hetkel liiga vähe viiteid. Palun täienda artiklit nii, et vähemalt iga lõigu lõpus oleks viide.
  • Võiksid artiklit ka siselinkidega täiendada.
  • Tsitaatsõnad ja -väljendid (nt real users) kirjutatakse kursiivis.
  • Teenuste peatükis võiksid 2. ja 3. alapealkirjade esimesed laused siiski olla täislaused, nt "2012. aastal loodud tööriist Interneti analüütikaks." -> "GeniusPrism on 2012. aastal loodud tööriist interneti analüütikaks."
  • Ka viitekirjed peaksid olema korrektselt vormistatud, tuleb lisada vaatamise kuupäev jm (vt lähemalt siit

Kui oled parandused teinud, anna mulle palun siin arutelulehel teada, et saaksin artikli uuesti üle vaadata.

--Õppeassistent SveaTarkin (arutelu) 9. aprill 2018, kell 21:38 (EEST)[vasta]

Tegin muudatused vastavalt kommentaaridele.

Vastuseks Tunguuzile, Gemiuse tooted on suunatud veebilehtedele. Lihtkasutaja nende teenust ei osta. Toodete eesmärk on veebilehtede külastatavust ja muid tegureid mõõta. Antud lingil toodud piltidel on näha Gemiuse küsitlust, mida ei pea täitma. Selle küsimustiku põhjal annab lihtkasutaja nõusoleku tema poolt täidetud küsimustiku kasutamisele. Selle põhjal saavad teenust ostvad veebilehed näha, milliseid lehti selliste karakteristikutega külastajad vaatasid. Sama käib ka reklaamide kohta. Kellegi isikuandmeid küsimustikus ju ei küsita. Lihtkasutaja saab alati jääda privaatseks, kustutades oma küpsised.

--Silverpajumae (arutelu) 23. aprill 2018, kell 12:31 (EEST)[vasta]

Aitäh paranduste eest! Võid artikli põhiruumi laadida. Juhend selleks on siin. Kui artikkel on põhiruumi laaditud, on töö arvestatud. --Õppeassistent SveaTarkin (arutelu) 29. aprill 2018, kell 08:38 (EEST)[vasta]