Kasutaja arutelu:Mkylvik/Kompass

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tere!

Aitäh huvitava artikli eest! Väga hästi struktureeritud, piisava pikkusega, keeleliselt korrektne ja hästi loetav artikkel. Mõned märkused aga siiski teeksin.

Peamine: viiteid tuleb täiendada. Vaadata üle http://et.wikipedia.org/wiki/Vikipeedia:Viitamine. Viidatud peaks olema kogu tekst, st iga lõik. Vaadata üle ka viite elemendid – internetiallikatel on enamasti autorid, tekstidel pealkirjad jne (nt Horisondi artikli puhul).

Kui peasõna on mitmuses, peab seda olema ka täiendsõna. Vaadata üle, et peasõna ja täiendi käänded ühtiksid.

Kui asjal on mitu nimetust, tuleks need eraldada sõnaga „ehk“, mitte „või“. võimalusel võiks aktiivlauset („X tegi“) eelistada passiivkonstruktsioonile („on tehtud X poolt“).

„…on eri kasutusvaldkondades olemas“ – „olemas“ asemel võiks kasutada nt „on kasutusel“, „kasutatakse“ vm, aga samas vältida ka sõnakordust.

Kui need väikesed vead parandatud saavad, on artikkel valmis ja eeskujulik.

Jõudu!

Margotmöller (arutelu) 12. oktoober 2013, kell 17:23 (EEST)[vasta]


Tere! Paar asja jäid mul esimesel korral kahe silma vahele.

Õige on "seisneb milles" ja "tugineb millele", samas "põhineb millel".

Des-lauselühend alustab kõrvallauset, seega eelneb sellele koma ("osutades"). Koma käib ka sõna "et" ette ("arvatakse et see juhtus" – ilmselt trükiviga).

Seda kohta, kus pea- ja täiendsõna ei ühildu, ei leia ma ise ka enam üles, oleksin pidanud konkreetsemalt kirjutama. Ilmselt ei ole see mingi suur viga.

Jõudu! Margotmöller (arutelu) 16. oktoober 2013, kell 16:38 (EEST)[vasta]


Ühest lausest on ikka "osutades" eest koma ära jäänud, kuigi see on ilmselt trükiviga, sest teises kohas on sama sõna ees koma olemas. Kui see parandus tehtud, tundub, et artikkel on valmis. Margotmöller (arutelu) 16. oktoober 2013, kell 19:00 (EEST)[vasta]