Kasutaja arutelu:Bviru/Vegetatsiooniperiood

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Tere!

Aitäh huvitava artikli eest! Artikkel on piisava pikkusega ja hästi struktureeritud. Nüüd teen aga mõned märkused.

Viited on enamuses vormistatud hästi, aga internetiallikate puhul ei piisa lingist. Vaata http://et.wikipedia.org/wiki/Vikipeedia:Viitamine, kuidas olema peaks.

"Talivili hakkab idanema 2,5˚C juures, samas mais vajab +6˚C" - siin võiks mõlemal arvul ühtmoodi + ees olla.

"Seega Vahemere piirkonnas on kasvuperiood peaaegu aastaringselt, kuid juba kuivades Hispaania piirkondades on kasvuperiood vaid talvel." - öeldis peaks eesti keeles olema lauses teisel kohal. Kui lause algab määrusega, siis järgnebki koge öeldis. Sõna "juba" on pigem üleliigne.

Kui "aktiivsete temperatuuride summa" on mõiste, võiks selle Vikipeedia lingiks teha, kuigi seda artiklit ei ole veel kirjutatud.

Väga hea, et on asjakohast infot ka Eesti kohta!

Piltide allkirjad ja tabel on samuti väga head.

"Lamba - ja kaamelikasvatusega tegeletakse kõrbekarjamaadel." - sidekriipsu ees ei tohi tühikut olla, see peab olema sõna küljes. Parem sõnajärg oleks "Kõrbekarjamaadel tegeldakse lamba- ja kaamelikasvatusega". Sama lugu veisekasvatuse juures ning ka tsetsekärbse kohta käivas lauses - sõnajärg võiks olla teistpidine, kuna lauses viimasel kohal olev element saab lause fookuseks.

"Pika vihmaperioodiga savannialadel esinevad tingimused aastaringseks taimekasvatusega tegelemiseks." - parem oleks nt "on soodsad tingimused".

"Ekvatoriaalses vöötmes on väga niiske kliima ja peaaegu viljatud mullad, mis on põlluharimiseks ebasobivad." - jääb mulje, et neis piirkondades ei olegi võimalik midagi kasvatada. Seega oleks parem asendada "ebasobivad" millegi vähem kategoorilisega.

Nagu näha, on märkusi vähe ning nimetatud vead ei ole kuigi suured. Tänan väga hästi loetava ja korraliku teksti eest!

Jõudu paranduste tegemisel! Margotmöller (arutelu) 12. oktoober 2013, kell 22:47 (EEST)[vasta]