Jordan King

Allikas: Vikipeedia
Jordan King (2019)

Jordan King (sündinud 26. veebruaril 1994 Warwickis) on Briti võidusõitja.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Algused ja Briti Vormel Renault 2.0[muuda | muuda lähteteksti]

King alustas oma karjääri kardisõidus, seejärel liikus 2010. aasta lõpus ühekohaliste autode juurde, kui astus Briti Vormel Renault 2.0 ja tuli järgmisel aastal meistriks koos Ollie Millroy, Alice Powelli ja Josh Hilliga.

2009. aastal, olles kõigest viieteistkümneaastane, testib King Vormel 2 autot. Ta osaleb 2010. aastal Silverstone'is peetud nädalavahetusel neljal Vormel Palmer Audi võidusõidul, kus õnnestus tõusta poodiumile pärast muljet avaldamist kategooria juhile Jonathan Palmerile. 2011. aastal sõlmis ta lepingu, et sõita kolmel meistrivõistlustel: Spa-Francorchamps, Nürburgring ja Brands Hatch, mis peeti Briti Vormel Renault 2.0 suvepausi ajal koos Ollie Millroy, Josh Hilli ja Alice Powelliga. King on noorim autojuht, kes on kaasajal selles kategoorias osalenud.

GP2 Series/FIA Vormel 2 meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

2015. aasta veebruaris kolis King GP2-sse, kus ta võistles Racing Engineeringis koos Alexander Rossiga. Ta saab üldarvestuses poodiumi ja 12. koha. 2016. aasta hooajal jätkab ta kategoorias samas meeskonnas koos meeskonnakaaslase Norman Natoga. Ta suudab võita oma kaks esimest võitu selles kategoorias, Red Bull Ringi ja Silverstone'i sprindisõitudel, lõpetades meistritiitli seitsmendal positsioonil. 2017. aasta hooajal jätkab ta GP2-s, mille nimeks sai Vormel 2, kuid vahetab koos Sérgio Sette Câmaraga meeskonna MP Motorsportiks. Hooaja lõpuks püsib ta liigas 62 punktiga üheteistkümnendal kohal.

2019. aasta hooajal naaseb ta kategooriasse, kihutades taas MP Motorsport meeskonnas koos Mahaveer Raghunathaniga. Ta saab kaks poodiumit ja edetabelis üheksanda koha.

IndyCar Series[muuda | muuda lähteteksti]

5. jaanuaril 2018 tehti ametlikuks tema tulek Ameerika IndyCar Series koos Ed Carpenter Racingu meeskonnaga koos Spencer Pigotiga. Ta läbib 11 jooksu, saavutades parima tulemusena üheteistkümnenda koha.

King naaseb 2019. aastal IndyCariga sõitma, teeb oma debüüdi 500 Indianapolises koos Rahal Letterman Lanigan Racing meeskonnaga koos Graham Rahali ja Takuma Satoga ning saavutab võistluse 24. koha.

Vormel 1 ja Vormel E[muuda | muuda lähteteksti]

Manori meeskond valib Kingi 2015. ja 2016. aasta Vormel 1 hooajaks testisõitja ja kolmanda piloodi rollis koos Will Stevensi, Roberto Merhi, Rio Haryanto ja Pascal Wehrleiniga. Ta debüteeris ametlikul Vormel 1 sessioonil 2016. aasta Ameerika Ühendriikide Grand Prix vabatreeningul koos Esteban Oconi ja Pascal Wehrleiniga.

Praegu on ta Vormel 1 Alpine F1 Teami simulaatorisõitja koos Fernando Alonso ja Esteban Oconiga ning Mahindra Racing meeskonna Vormel E koos Rudy van Bureniga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

  • Koduleht, jordanking.co.uk. (Arhiivitud algselt URL-ilt 3. oktoobril 2011). (inglise keeles)
  • Juhi profiil DriverDB-s, aadressil driverdb.com. (inglise keeles)