GNU FDL

Allikas: Vikipeedia
GNU FDL'i tekst on välja toodud leheküljel Vikipeedia:GNU FDL.
GNU logo
GNU litsentsi logo

GNU Free Documentation License ('GNU vaba dokumentatsiooni litsents'), lühend GNU FDL või GFDL on avatud sisu copyleft litsents, kirjutatud Free Software Foundation (FSF) poolt GNU projekti jaoks. See on avatud sisu vaste tarkvaralitsentsile GNU GPL.

Litsentsi mustand tuli välja septembris 1999.[1] Versioon 1.1 anti välja märtsis 2000 ja versioon 1.2 novembris 2002. Litsentsi uusim ja seni viimane versioon 1.3 anti välja 2008. aasta novembris.

Litsents on mõeldud kasutusjuhendite, õpikute ja muude juhendmaterjalide jaoks. Hoolimata sellest saab litsentsi kasutada ükskõik millise tekstipõhise teose jaoks, olenemata teemast. See sätestab, et kõik koopiad lähtematerjalist, isegi muudetud kujul, peavad olema sama litsentsi all. Neid koopiaid võib müüa, kuid kui seda toodetakse suures koguses, tuleb see teha kättesaadavaks formaadis, mis lubab edasisi muudatusi.

Vikipeedia on suurim[viide?] dokumentatsiooniprojekt, mis kasutab GFDLi. Tulles vastu Wikimedia Foundationi soovidele, viidi 1.3 versiooni sisse võimalus, et GFDLi all litsentseeritud materjale saaks viia Creative Commonsi Attribution Share-Alike (CC BY-SA) litsentsi alla[2][3] ning selle järel koliti Wikimedia projektide sisu CC BY-SA alla ümber[4]. Samas on Vikipeedia artiklite tekst endiselt ühtlasi GFDL all[5].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]