Eduardo Pereira Rodrigues

Allikas: Vikipeedia
Dudu 2018. aastal Palmeirase särgis
Dudu 2013. aastal Kiievi Dinamoga

Eduardo Pereira Rodrigues (mängijanimega Dudu; 7. jaanuaril 1992 Goiânias) on Brasiilia jalgpallur. Ta mängib ründava poolkaitsjana Brasiilia kõrgliiga klubis Palmeiras.

Dudu alustas klubikarjääri 2009. aastal Cruzeiros. Debüüdi Brasiilia kõrgliigas tegi ta 2009. aastal. 2010. aasta hooaja veetis ta laenul esiliiga klubis Coritiba. Ta aitas klubi esiliiga võita ja kindlustada pääs kõrgliigasse.

2011. aasta augustis sõlmis ta lepingu Ukraina kõrgliiga klubiga Kiievi Dinamo. Esimesel hooajal Ukraina kõrgliigas pääses ta Dinamo koosseisus väljakule vaid neljal ja teisel hooajal 13 korral, kuid lõi mõlemal hooajal ühe värava.

2014. aasta hooaja veetis ta laenul Brasiilia kõrgliiga klubis Grêmio. Sama aasta 21. septembril toimunud mängus Chapecoense vastu lõi ta oma esimese värava Brasiilia kõrgliigas.

2015. aasta jaanuaris sõlmis ta Brasiilia kõrgliiga klubiga Palmeiras viie aasta pikkuse lepingu.[1] 2015. aasta Brasiilia karikavõistluste finaalmängus Santose vastu lõi ta kaks väravat, aidates Palmeirase Brasiilia karikavõiduni. Sama aasta Brasiilia meistrivõistlustel lõi ta kümme väravat, olles liigas klubi parim väravakütt.

2016. aastal tuli ta Palmeirasega Brasiilia meistriks. Ta lõi sel hooajal kõrgliigas kuus väravat ja valiti liiga hooaja sümboolsesse koosseisu.

2018. aasta märtsis pikendas ta Palmeirasega lepingut kuni 2022. aastani.[2] Samal aastal tuli ta klubiga taas Brasiilia meistriks. Ta andis sel hooajal liigas 15 resultatiivset väravasöötu, olles sellega liigas parim. Samuti valiti ta kogu liiga hooaja parimaks mängijaks.

Hooajal 2020–21 oli ta Palmeirasest laenul Katari kõrgliiga klubis Al-Duhail. Ta lõi liigas 14 väravat ja oli sellega liigas paremuselt teine väravakütt. Lisaks andis ta kümme väravasöötu.

2011. aastal tuli Dudu Brasiilia kuni 20-aastaste koondisega juunioride maailmameistriks. Ta lõi turniiril kolm väravat. Debüüdi Brasiilia jalgpallikoondises tegi ta sama aasta 10. novembril sõprusmängus Gaboni vastu. Esimese värava koondise särgis lõi ta 25. jaanuaril 2017 sõprusmängus Colombia vastu, tuues Brasiiliale minimaalse 1:0 võidu.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Coritiba
Cruzeiro
Palmeiras

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]