Donatella Versace

Allikas: Vikipeedia
Donatella Versace
Sündinud 2. mai 1955 (68-aastane)
Reggio Calabria
Rahvus Itaalia Itaallane
Brändi nimi Versace

Donatella Versace (sündinud 2. mail 1955 Reggio Calabrias) on itaalia moedisainer.

Ta sündis neljalapselise pere noorima lapsena. Tema isa töötas rikaste varahaldurina. Vanem õde Tina suri 12 aasta vanuselt, kui ta sai teetanuse korral vale ravi. Lisaks olid tal vennad Gianni ja Santo Versace.

1970. aastate keskel hakkas Donatella oma venna Gianni eeskujul Firenzes rõivadisaini õppima. Gianni rajas moe-ettevõtte Versace. Algul soovis Donatella töötada selle suhtekorralduse alal, aga Gianni leidis, et Donatella on talle vajalikum muusa ja kriitikuna. 1980. aastatel lõi Gianni Donatellale pühendatud lõhnaõli "Blonde" ja andis talle eraldi kaubamärgi "Versus". See kuulub Versace kontserni.

Donatella Versace oli abielus USA modelli Paul Beckiga. Abielust sündis kaks last, tütar Allegra (1986) ja poeg Daniel (1989).

15. juulil 1997 tappis Andrew Cunanan Gianni Versace. Viimasel polnud lapsi ja sellepärast pärisid Donatella ja tema lapsed suure osa varast. Allegra päris moeimpeeriumist poole, Donatella viiendiku ja Santo ülejäänu. Daniel päris Gianni kunstikogu. Donatella sai ettevõtte juhiks ja kuni oma laste täisealiseks, 18-aastaseks saamiseni nende vara hooldajaks. Kunstikogu on praeguseks müüdud.

Donatella Versace on tuntust kogunud sellega, et ei kasuta oma rõivamudelite esitlemisel elukutselisi modelle, vaid muudel elualadel tuntuks saanud inimesi. Tema rõivaid on reklaaminud näiteks Jennifer Lopez, Madonna, Christina Aguilera, Jonathan Rhys Meyers, Demi Moore ja Beyoncé.

Donatella Versace juhtimisel on ettevõte Versace laienenud teistelegi tegevusaladele. 2000 avati Austraalias Queenslandis Gold Coastis hotell Palazzo Versace. 2011 avatakse Dubais järgmine Palazzo Versace. Dubais asuv hotell Burj al-Arab on sisustatud Versace mööbliga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]