Arutelu:Windows 8

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Liiga segane tekst, et artiklis hoida:

Milestone lekked[muuda lähteteksti]

32-bitine Milestone 1 ehitusega 7850, ehituse kuupäevaga 22. september 2010, lekkis BetaArchive’i, mis varsti levis edasi P2P/torrenti jagamise võrgustikku 12. aprillil 2011. Milestone 1 sisaldab Windows Exploreri jaoks ribaliidest, PDF-lugejat nimega Modern Reader, uuendatud tegumihaldurit nimega Modern Task Manager ja ISO-failide monteerimisvõimalust.
32-bitine Milestone 2 ehitusega 7927, lekkis The Pirate Baysse 29. augustil 2011 kohe pärast piltide levimist BetaArchive'i. Funktsioonid on peaaegu samasugused nagu 7955 ehitusega Milestone 2-l.
32-bitine Milestone 2 ehitusega 7955, lekkis BetaArchive'i 25. aprillil 2011. Selle ehituse funktsioonid sisaldavad uue kujundusega sisselogimist ja uut failisüsteemi nimega Protogon.
64-bitine Milestone 3 ehitusega 7959, lekkis BetaArchive'i 1. mail 2011. See ehitus on üpris märkimisväärne, kuna ta oli esimene avalikustatud väljalase Windows Server 8 ehitusest, ühtlasi ka esimene väljastatud 64-bitine versioon.
Milestone 3 ehitusega 7971, lasti välja ainult lähedastele Microsofti partneritele 29. märtsil 2011 ja hoiti ülimas saladuses, kuid sellegipoolest mõned ekraanipildid levisid. Windows 7 Basic teema kasutab nüüd sarnaseid meetrikaid nagu Aero stiil, kuid säilitab oma mitte-riistvara kiirendatud kujundust ja toetab ka tegumiriba lõikepilte. Kaustadelt on eemaldatud „sulge, maksimeeri, minimeeri“ nupud, jäetud on ainult märgid.
64-bitine Milestone 3 ehitusega 7989, lekkis Win7/Vistasse 18. juunil 2011, päev pärast ekraanipiltide levimist internetti. Selles ehituses ilmus SMS-i funktsioon, uus virtuaalne klaviatuur, uus buutimisekraan, läbipaistvus põhiteemas, geograafilise asukoha teenus, Hyper-V 3.0 ja PowerShell 3.0.

Windows Store[muuda lähteteksti]

Snap feature: Xbox Music app, along Photos app snapped into a sidebar to the right side of the screen

Microsoft on veendumusel, et sissejuhatus Windows Store'i Windows 8-s, sarnaselt Mac App Store'iga, võimaldab arendajatel avalikustada nende „Metro“ stiilis rakendusi Windows 8 seadmetele. Windows Store võib samuti arendajatel ka võimaldada avalikustada nende Win32 või „traditsioonilise lauaarvuti“ rakendusi, kuigi Store võimaldab anda ainult viiteid rakenduste veebilehtedele. Ted Dworkin (Program Management Partner Director) rõhutas, et Windows Store võib olla ainus põhjus jaotamaks „Metro“ stiilis rakendusi kasutajatele, võimaldamaks Microsoftil skaneerida rakendusi turvaaukude ja pahavara leidmiseks. Siiani ei ole veel litsentsimine ja tulu jaotamine läbi Windows Store'i kinnitatud.

Aktiveerimine[muuda lähteteksti]

Mike Angiulo oli veendunud Computex 2011-l, et Windows 8 võib kasutada OEM Activation 2.1 (kasutati Windows 7-s) asemel kasutada OEM Activation 3.0, mis arvatavasti muudab Windows 8 raskemini kräkitavaks.